Заслуховування звітів керівників комунальних підприємств міста

22 серпня у малій залі виконавчого комітету відбулося заслуховування звітів керівника КП «ВУКГ» Владислава Кормана та КТВП «Школяр» Лариси Чернишової за результатами діяльності у 1 півріччі 2018 року за участі міського голови Анатолія Лінника, першого заступника міського голови Григорія Олійника, радника міського голови Сергія Осадчого.

Керівники доповіли про фінансово-економічну діяльність підприємств за І півріччя 2018 році, зупинилися на проблемних питаннях, які ними здійснюється дії для покращення фінансового стану та основні завдання які стоять перед ними у поточному році.

КП «ВУКГ» за І півріччя 2018 року підприємство отримало прибуток в сумі 72 тис. грн. у структурі доходів із 11 видів діяльності 5 збиткових: будівництво доріг і автострад; будівництво споруд електропостачання (вуличне освітлення), інші будівельно-монтажні роботи; інші види діяльності з прибирання (вивезення стихійних сміттєзвалищ, підрізання та видалення дерев, проведення косовиці); збір вторинної сировини. Збиткові види послуг займають 23,7% у загальній сумі чистого доходу від реалізації продукції за звітний період.

КТВП «Школяр» за 1 півріччя отримало прибутку в сумі 3 тис. грн. Однак, при збільшенні обсягів наданих послуг проти минулого року зменшився на 565,0 ти. грн., планове завдання по отриманню чистого доходу не виконано. Кредиторська заборгованість станом на 01.04.2018 року склала 1150 тис. грн., з них 82,5% перед постачальниками, розрахунки з оплати праці 10,9%. У підприємства незначні обігові кошти, товар закупляється з відстрочкою платежу. Така окупність не дозволяє підприємству вести стабільну діяльність

Після заслуховувань міський голова Анатолій Лінник нагадав присутнім, що по завершенню звітів буде підготовлено протокол засідань з пропозиціями та рекомендаціями по кожному із підприємств.

Із звітами підприємств можна ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/704/komunaln-pdprimstva.html

.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

22.08.2018