Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті

28 вересня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника.

Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації.

В міській лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 49 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 та 32 пацієнта з діагнозом пневмонія (обстежені на ПЛР-тестування).

За минулий тиждень збільшилась кількість хворих на ГРИП та ГРВІ, захворіло 172 особи, більше на 21 особу ніж за минулий тиждень.

Станом на ранок 28 вересня на амбулаторному лікуванні перебуває 160 хворих на COVID-19, з них: 61 пацієнт з клінічними проявами, 80 пацієнтів з запаленнями легень, 14 з контактних осіб та 1 з імуносупресією.

Терапевтичне відділення, офтальмологічне відділення з лор-ліжками, кардіологічне та дитяче відділення мобілізовані на роботу із пацієнтами, хворими на COVID-19 та пневмонію. Наразі заклад приймає на стаціонарне лікування лише пацієнтів в екстреному та невідкладних станах.

Міська лікарня тимчасово припинила прийом хворих на стаціонарне лікування з лорочною патологією, серцево-судинними захворюваннями та дитяче населення. Ці пацієнти можуть отримати медичну, стаціонарну допомогу в районній лікарні.

При міській лікарні працює ІФА лабораторія, яка забезпечена необхідними реактивами в достатній кількості. Забір біологічних зразків  проводиться в понеділок, п’ятницю з 08-15 год. до 10-00 год.

До Ніжинського міського пологового будинку за минулий тиждень жінок з підозрою на COVID-19 до закладу госпіталізовано не було.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук


28.09.2020