Проєкт управління культури і туризму Ніжинської міської ради – однин з переможців конкурсного відбору до «Академії культурного лідера»

На початку року Міністерство культури, молоді та спорту України спільно із Goethe-Institut в Україні та ГО «Інститут культурної політики» оголосили про відкриття конкурсного відбору команд-учасниць програми з підготовки лідерів для сфери культури в ОТГ України.

Метою програми «Академія культурного лідера» є допомога у створенні спроможних та ефективних команд всередині об’єднаних територіальних громад, які набудуть необхідних знань та практичних навичок для вирішення суспільно важливих проблем своєї громади через культурно-мистецькі проєкти. Програма розрахована в такий спосіб, щоб об’єднати представників органів місцевого самоврядування, культури, бізнесу, громадянського суспільства та інших небайдужих в команди, які впродовж 12 місяців працюватимуть над проєктом для громади і матимуть можливість його реалізувати на конкурсній основі (через грантові програми Українського культурного фонду, Державного фонду регіонального розвитку, Міжнародного фонду «Відродження», та інші форми підтримки), а після Програми – продовжать спільно розширювати творче середовище для розвитку та самовираження, зможуть залучити свої спільноти до нових ініціатив та об’єднати їх завдяки публічній діяльності.

У даному конкурсному відборі до освітньо-тренінгової програми «Академія культурного лідера» на 2020-2021 роки взяла і команда з Ніжина. В цілому до Міністерства культури та інформаційної політики України надійшло 72 заявки з 23 областей України. Серед 45 переможців - проєкт, підготовлений управлінням культури і туризму Ніжинської міської ради і поданий для участі в освітньо-тренінговій програмі «Академія культурного лідера». Тема майбутнього дослідження - «Консолідація громади Ніжинської міської об'єднаної територіальної громади у векторі культурно-туристичного розвитку».

Сподіваємось на подальший успіх та результативні звершення нашої команди!

За інформацією управління культури і туризму

Ніжинської міської ради

09.06.2020