Засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин

22 серпня у великій залі Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації під головуванням Андрія Деркача. Також були присутні перший заступник міського голови Григорій Олійник, секретар міської ради Валерій Салогуб, члени комісії, керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, представники громадськості та ЗМІ.

На початку засідання відділ інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури виніс на розгляд комісії питання про затвердження бізнес-плану по проекту “Заходи з енергоефективності в Ніжинській ЗОШ I-IIIст. №10”, підготовлений компанією Ramboll в рамках програми Енергоефективності НЕФКО. Відповідно до бізнес-плану в школі передбачається комплексна тепломодернізація. Загальна сума проекту – 13 800 тис. грн., з них кредитне фінансування НЕФКО – 12 400 тис. грн., Ніжинської міської ради – 1 400 тис. грн. Згідно з планом реалізації проекту в 2018 році передбачається замовлення Ніжинською міською радою проектних робіт на орієнтовну суму 730 тис. грн. та оплата за управління проектом на орієнтовну суму 40 тис. грн., що може бути зараховано як перший транш погашення кредиту, а це, в свою чергу, відкриває можливість подавати заявки до 10 млн. євро на більш масштабні проекти з кредитування НЕФКО.

Послухавши інформацію, члени комісії вирішили винести дане питання на розгляд сесії.

На порядок денний винесено наступні проекти рішеннь:

1. Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення власнику об’єктів нерухомого майна, розміщеного на цій ділянці;

2. Про внесення змін в перелік земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають продажу власнику об'єктів нерухомого майна, розміщеного на цій ділянці.

3. Про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність та в оренду, затвердження проектів землеустрою щодо змін цільового призначення;

4. Про внесення змін в перелік земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають продажу власнику об'єктів нерухомого майна, розміщеного на цій ділянці.

Всі проекти рішень було детально розглянуто. Підводячи підсумки, комісія дійшла висновку, що слід відправити деякі питання на доопрацювання та розглянути повторно на наступному засіданні, у зв’язку з рядом суперечливих моментів, які виникли під час розгляду. Також надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

22.08.2018