Відбулася комісії з питань соціально-економічного розвитку міста

03 жовтня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету під головуванням Дмитра Тимошика. Також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради та ЗМІ.

На засідання члени комісії розглянули проекти рішень: «Про впорядкування оплати праці тренерів-викладачів дитячо-юнацьких спортивних шкіл м. Ніжина».

Автором даного проекту став депутат міської ради Константин Смалій, який зауважив, що враховуючи наказ Міністерства України у справах молоді та спорту від 23 вересня 2015р. № 2097 «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту», постанови КМУ від 30 серпня 2002 р. № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”, та зважаючи на необхідність подальшого розвитку спорту в Ніжині, необхідно вжити невідкладних заходів для утримання тренерсько-викладацького штату в спортивних школах міста. На сьогоднійшній день тренери отримують мінімальну заробітну плату, при цьому ставка тренера складає 24 години, а ставка вчителя фізичної культури в школі 18 годин. Оплата праці вдвічі менше від вчительської. Необхідно передбачити в проекті бюджету на 2020-2022 роки додаткові кошти на підвищення оплати праці тренерів-викладачів дитячо-юнацьких спортивних шкіл м.Ніжина в розмірі 30% від посадового окладу у вигляді надбавки працівникам (за високі досягнення у праці, за складність, напруженість у роботі) з бюджету Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. В усіх спортивних школах є діти, які також навчаються на пільгових умовах. Обговоривши дане питання члени комісії одноголосно підтримали даний проект рішення і погодили винести його розгляд на пленарне засідання міської ради.

Додатковим розглядалось питання щодо несправності рентген-апарату в міській лікарні. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, пояснив, що дане медичне обладнання вже декілька разів виходило з ладу (дві ремонтувався). Дата випуску апарату 1961 рік. Необхідно придбати новий більш сучасніший рентген-апарат. Новий апарат коштує близько 3 млн.грн.

Обговоривши дане питання комісія доручила головному лікарю КНЗ «Ніжинська міська центральна лікарня ім.Миколи Галицького», підготувати звернення до народного депутата України Валерія Зуба, щодо закупівлі нового медичного обладнання (рентген-апарат) та розглянути його зміст на черговому пленарному засіданні.

Також надані відповідні протокольні доручення відділам і службам щодо внесення правок та зауважень членів комісії.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Анна Шведун

04.10.2019