Представники управління освіти поінформували як завершиться навчальний рік

Сьогодні, 30 квітня, відбувся брифінг управління освіти «Закінчення 2019-2020 навчального року в умовах карантинних обмежень».

Начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський наголосив, що попередньо запропонованою датою завершення навчального року є 27 травня 2020 року. До цього дня всі оцінки учнів (тематичні, семестрові, річні) мають бути виставлені в журнал. Електронні варіанти табелів учнів будуть розіслані їхнім батькам. Оформлення табелів навчальних досягнень учнів мають бути сформовані не пізніше 15 червня.

Дев’ятикласники зможуть отримати свідоцтва про здобуття базової середньої освіти орієнтовно 11 червня. Таких школярів 578. Учні, які не планують навчатись в інших освітніх закладах отримають свої табелі у вересні 2020 року.

Державна підсумкова атестація для 4-х та 9-х класів скасовується.

До 1 липня директори шкіл мають оприлюднити щорічний звіт.

Представники управління освіти акцентували увагу, що пробне ЗНО планують провести в червні. Усі матеріали вже надруковані. Для складання одинадцятикласниками зовнішнього незалежного оцінювання використають приміщення 4-х ніжинських шкіл. «Ми вже закупили на період складання ЗНО дезінфікуючі засоби. Також обов’язковою вимогою є наявність безконтактного термометра. А всі школярі під час написання ЗНО повинні бути в захисних масках», - зауважив Станіслав Миколайович.

Свідоцтва про повну загальну середню освіту випускникам попередньо планують надати у кінці серпня. Після отримання цих свідоцтв розпочнеться вступна кампанія.

«Імовірно, що ні останнього дзвоника, ні випускного вечора, в тому масштабі, якому вони були завжди, не буде. Адже зараз діє постанова уряду, яка не дозволяє проведення масових заходів», - повідомив Станіслав Миколайович.

На сьогодні є 706 заяв для зарахування дітей до першого класу освітніх закладів міста. Заступник начальника управління освіти Надія Пономаренко поінформувала, що ті батьки, які ще не встигли подати заяву, можуть зробити це онлайн, надіславши електронний варіант на електронну пошту обраного навчального закладу. Або ж зробити це особисто після завершення карантину.

Очікується, що десятих класів на наступний навчальний рік у школах міста, за рішенням ГО «Рада директорів навчальних закладів міста» буде 10. Із них у ліцеї – 4.

Начальник управління освіти запевнив, що жодних зайвих контрольних робіт у кінці року проводити не будуть. Як і не будуть занижувати оцінки учням.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

30.04.2020