Засідання постійної комісії міської ради із соціально-гуманітарних питань

24 липня у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров`я, культури, сім`ї та молоді, фізичної культури і спорту під головуванням Володимира Короля. На засіданні також були присутні заступник міського голови Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, депутати Ніжинської міської ради, керівники комунальних підприємств, управлінь та структурних підрозділів виконавчого комітету, а також представники громадськості та ЗМІ.

Головуючий засідання Володимир Король подав на затвердження членам комісії порядок денний:

1.Про створення комунального некомерційного підприємства “Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” Ніжинської міської ради Чернігівської області.

2.Про внесення змін до міської цільової Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді м. Ніжина на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Ніжинської міської ради від 201.12.2017 року №5-34/2017 “Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік”.

3.Про подання клопотання до Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ЧОДА щодо зняття пам’ятки історії місцевого значення з державного обліку.

4.Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради №40-66/2015 від 23 квітня 2015 р. “Про затвердження персонального складу Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання “Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області””.

5.Про розгляд листів та звернень.

6.Різне.

Всі проекти рішення були обговорені членами комісії та одноголосно підтримано для винесення на розгляд чергової сесії міської ради.

У "Різному" розглядали листи та звернення, які були прийняті комісією до уваги:

1. Щодо незадовільного стану надвірного туалету ЗОШ №12, заміни вікон, обладнання карнизу, облаштування відмостки та про видвлення додаткових коштів;

2. Щодо виділення додаткових коштів відповідно до листів від директорів закладів освіти;

3. Щодо виділення з міського бюджету дотації на виплату заробітної плати працівникам редакції газети “Вісті” впродовж 4-х місяців поточного року;

4. Щодо укладання Меморандуму про партнерство між містом та Проектом Програми розвитку Організацій Об’єднаних Націй “Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО”;

5. Про звернення представників релігійних громад та громадських організацій м. Ніжина;

6. Про звернення Ніжинської міської організації Товариства Червоного Хреста щодо вирішення питання оплати послуг теплопостачання.

Підводячи підсумки, комісія дійшла висновку, що слід відправити деякі питання на доопрацювання та розглянути повторно на наступному засіданні, у зв’язку з рядом суперечливих моментів, які виникли під час розгляду. Надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

24.07.2018