Нарада з питань проведення 45-денних навчальних зборів із резервістами

Сьогодні у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулася міжвідомча нарада керівного складу виконавчих органів міської ради, керівників підприємств, установ, організацій міста різних форм власності не залежно від підпорядкування, представників Ніжинського об’єднаного міського військового комісаріату під головування керуючого справами виконавчого комітету Сергія Колесника, стосовно проведення 45 - денних навчальних зборів із резервістами оперативного резерву другої черги корпусу резерву третьої танкової бригади. У засіданні взяли участь радник міського голови Сергій Осадчий, представники Ніжинського об’єднаного міського військового комісаріату, відділ з питань оборонної та мобілізаційної роботи, відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, а також ЗМІ.

На початку засідання Сергій Колесник від імені міського голови Анатолія Лінника подякував всім, хто взяв активну участь у підготовці оперативно-тактичних навчань, яке проводило оперативне командування “Північ” на полігоні бази Гончарівська, а також, хто сформував відповідну кількість військово зобов’язаних людей, хто віднісся з відповідальністю та зумів мотивувати їх участь у зборах. Всі учасники навчань були раніше заохочені і відзначені Грамотами та Подяками.

Сергій Олександрович підняв питання щодо збору і проведення 45 - денних навчальних зборів із резервістами оперативного резерву другої черги корпусу резерву третьої танкової бригади. Відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» відповідальність за організацію мобілізаційної підготовки та стан мобілізаційної готовності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, адміністративно – територіальних одиниць і населених пунктів, ЗСУ, інших військових формувань, сил цивільного захисту та підприємств, установ та організацій покладається на відповідних керівників.

Т.в.о. військового комісара Ніжинського об’єднаного міського військового комісаріату Ігор Нещерет проінформував, що Відповідно до Витягу з плану призову резервістів оперативного резерву другої черги Збройних Сил України на навчальні збори протягом 2018 року, затвердженого начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України від 22.12.2017 р. №321/1995 сплановано проведення 45 - денних навчальних зборів із резервістами оперативного резерву другої черги корпусу резерву третьої танкової бригади, орієнтовний строк проведення яких з 03 серпня по 16 вересня 2018 року. Ігор Олексійович розповів присутнім про відповідальність за ухилення від виконання Законів України «Про військовий обов’язок і військову службу» та не виконання керівниками підприємств, установ, організацій різних форм власності. А також зазначив, що медкомісія вже буде працювати у військовому комісаріаті з 26.07.18 р. по 03.08.2018 р., попросив присутніх надати списки військовозобов’язаних працівників своїх організацій та надав для інформаційних довідок номер телефону чергового - тел: 7-18-21.

Відділ інформаційно аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

25.07.2018