Засідання оперативного штабу

10 жовтня у малому залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання оперативного штабу з розміщення евакуйованих осіб під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника. В засіданні взяли участь народний депутат України Олександр кодоли, депутат Київради Олександр Харченко, депутати міської ради, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники управлінь та відділів виконавчих органів міської ради, волонтери.

На початку засідання Олександр Кодола подякував всім ніжинцям та службам, які допомогли постраждалим від вибухів на 6-му Арсеналу Міністерства оборони, поблизу мст. Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області. Повідомив, що на разі жертв серед населення не має. Повертатися в зону ураження небезпечно, оскільки розпочалася операція з обстеження та розмінування території та під’їзних шляхів у радіусі 16 км. від вибухів.

Під час засідання мова йшла про з’ясування місця знаходження потерпілих (велика кількість постраждалих була розміщена у сім’ях ніжинців), які прибули до міста, і переведення їх в центральний пункт збору евакуйованих осіб до ЗОШ №17, визначення їх потреб та надання необхідної допомоги.

Ще одним важливим питанням було оперативне редагування списків приїзжих осіб, їх потреб та відпрацювання логістики прийому гуманітарної допомоги, оскільки потерпіли прибували до чотирьох пунктів збору евакуйованих осіб, деякі відразу їхали до родичів, знайомих, а також прибували до виконавчого комітету, де проводилася їх реєстрація. На даний час списки потерпілих, які перебувають у Ніжині опрацьовуються і будуть опубліковані на офіційному сайті Ніжинської міської ради.

Як доповів Сергій Колесник, працівниками виконкому, які зустрічали, надавали необхідну допомогу та направляли потерпілих до пунктів збору було зареєстровано 494 особи, з них 44 дитини та 6 осіб було перенаправлено до стаціонарного відділення міської лікарні, так як вони перебували на стаціонарному лікуванні в м. Ічні.

Олександр Харченко повідомив, що ГО «Ніжинське земляцтво» готове надати матеріальну допомогу потерпілим та запропонував свою допомогу у вигляді транспорту та палива. А також зазначив, що на прохання міського голови Анатолія Лінника він привіз спальні мішки.

Григорій Олійник доручив директору Терцентру Іннесі Шаповаловій зібрати всі речі, переглянути, посортувати і сформувати матеріальний резерв для надзвичайних подій.

На базі Ічнянської райдержадміністрації організовано цілодобову роботу Гарячої лінії за номером (046)2-678-274, (046) 3-321-445.

Телефон штабу з розміщення евакуйованих осіб в м. Ніжині – (04631) 2-05-94, 0682511462.

Телефон центру прийому гуманітарної допомоги в м.Ніжині 3-10-89, 067-238-97-77

Відділ інформаціно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

10.10.2018