Пункт евакуації потерпілих в ЗОШ №17

На технічній території 6-го арсеналу Міністерства оборони біля смт Дружба в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області стався вибух, у зв'язку з чим по всій Чернігівській області введено відповідні обмежувальні заходи. Так і в місті Ніжині були створені чотири основні пункти прийому потерпілих (ЗОШ І-ІІ ступенів №17, ЗОШ І-ІІІступенів №9, ЗОШ І-ІІІ ступенів №15 та ЗОШ-гімнація НВК»Престиж» №16), а також дві резервні школи (ЗОШ І-ІІІ стенів № 7 та школа-гімназія №3) які готові були прийняти біженців. Також був організований збір гуманітарної допомоги для постраждалих.

10 жовтня відбувся робочий візит першого заступника міського голови Григорія Олійника, заступника міського голови Ігора Алєксєєнка до пункту евакуації потерпілих, який знаходиться в загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 17 за адреса: м. Ніжин, вул. Прилуцька,162.

Директор школи Тетяна Власенко, ознайомила присутніх що на даний час працівники пункту евакуації приступили до виконання робіт по сортуванню гуманітарної допомоги яку надали небайдужі мешканці мікрорайону та волонтери, яку вони потім передадуть до головного центру прийому гуманітарної допомоги: Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради Чернігівської області. Також Тетяна Федорівна зазначила, що потерпілі, які перебували в їхньому закладі були забезпечені всім необхідним, а саме: гарячим харчуванням, одяг та речами особистої гігієни. На даний момент майже всі люди повернулися до Ічнянського району залишилась мама з двома дітками, але її також заберуть родичі.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

10.10.2018