Яка інфраструктура підтримки бізнесу потрібна місту Ніжину?

25 жовтня 2018 року про це дискутували провідні експерти FORBIZ з представниками влади, бізнесу та громадських організацій. Міський голова Анатолій Лінник наголосив на важливості співпраці бізнесу і влади та подякував експертам проекту FORBIZ за менторську підтримку та обмін досвідом.

Пілотна програма з розробки та реалізації місцевих стратегічних документів спрямованих на розвиток малого та середнього підприємництва (МСП) реалізується в Чернігівській області та містах Чернігів і Ніжин за технічної підтримки проекту міжнародної технічної допомоги FORBIZ в рамках ініціативи «Підтримка ЄС України у відновленні її економіки» (EU4Busines), що втілюється в Україні консорціумом на чолі з GFAConsultingGroup, та фінансується коштом Європейського Союзу.

Експерт з питань розвитку інфраструктури, Альберто Гомез, представив свої рекомендації щодо підвищення інфраструктури підтримки бізнесу в місті Ніжині. Командою FORBIZ проведена оцінка ефективності наявної інфраструктури підтримки МСП у місті та напрацьовані рекомендації щодо вдосконалення її функціонування. Аналіз проведено враховуючи думки і побажання в результаті онлайн-опутування представників бізнес-середовища міста Ніжина.

Старший консультант з питань політики МСП, Ольга Красовська, поділилась думками щодо співпраці з Державним фондом регіонального розвитку і як запропонована співпраця вплине на розвиток інфраструктури підтримки бізнесу.

Підприємці мають відігравати активну роль у формуванні свого майбутнього, приєднуючись до круглих столів, для формування конструктивного діалогу, направленого на формування кращого бізнес-середовища.

Попереду - багато роботи, яку плануємо виконувати разом з командою FORBIZ та представниками бізнес-спільноти міста Ніжина.

За інформацією відділу економіки,

фото Тетяни Марченко, журналіст газети "Вісті"

26.10.2018