Підсумки футбольного сезону міста Ніжина за 2018 рік

25 жовтня у Ніжинському міському будинку культури відбулося урочисте підбиття підсумків футбольного сезону. Свято, яке виховує у підростаючого покоління національну свідомість, любов до рідної землі, свого народу, підтримує патріотичний дух українців.

Право урочистого відкриття церемонії було надано Голові федерації футболу міста Ніжина Володимиру Хейбаровичу, який привітав всіх присутніх та прозвітував про футбольний сезон 2018 року.

З вітальним словом виступив міський голова Анатолій Лінник: «Ніжинські футболісти - це гордість не тільки нашого міста, а й всієї України. Футбол об'єднує не тільки спортсменів, а й всіх, хто допомагає організовувати справжні баталії на футбольному полі. Ніжинці вже переконалися, що наше місто являється футбольною столицею лівобережної України завдяки досягненням наших футболістів, які гідно несуть славу не тільки держави, а й в першу чергу міста Ніжина. Закінчення футбольного сезону означає початок нового. Щиро вірю в те, що новий футбольний сезон принесе ще більше перемог! Вітаю всіх зі святом і бажаю успіхів в подальшому!».

На свято завітали поважні гості, це народний депутат України Олександр Кодола, голова Чернігівської обласної федерації футболу Генадій Прокопович, перший заступник голови Чернігівської обласної федерації футболу Володимир Ткач, голова асоціації ветеранів футболу, заслужений тренер України Юрій Грузнов, голова благодійного фонду «Стрічка надії» Олексій Кошовець, голова районної ради Олег Бузун, секретар ніжинської міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Ігор Алєксєєнко, Сергій Дзюба. Депутати обласної ради та міської ради також не оминули захід своєю присутністю.

Хвилиною мовчання вшанували загиблих захисників України. Дітям загиблих воїнів на сцені вручили подарунки: хлопцям - м’ячі, а дівчатам - м’які іграшки у формі м’яча.

Церемонію нагородження розпочали із нагородження футбольної команди «Агро» (тренер Юрій Булавенко) за зайняте ІІІ місце у Чемпіонаті міста з футболу, футбольної команди «ДЮСШ «Динамо»» (тренер Юрій Таран), яка посіла ІІ місце у Чемпіонаті міста з футболу та футбольну команду «Дружба»( тренер Анатолій Романенко), яка посіла І місце у Чемпіонаті міста з футболу.

Потому перейшли до нагородження кращих гравців чемпіонату міста з футболу в наступних номінаціях:

Кращий воротар – Максим Лелетко

Кращий захисник – Роман Литвин

Кращий півзахисник – Тарас Кроковний

Кращий нападник – Сергій Півторацький

Кращий суддя – Петро Котельницький.

Пам’ятними подарунками були нагороджені ті, чий шлях вписаний золотими літерами в історії футболу Ніжина – ветерани футболу: Леонід Єресько, Альберт Гончаренко, Геогрій Давидов, Володимир Захарченко, Микола Бринза, Шлімун Шошов, Віктор Гієнко, Микола Дахно, Микола Простантинов.

За зайняте ІІ місце в змаганнях «Кубок міста серед старшокласників» було нагороджено футбольну команду Ніжинської гімназії № 3, за зайняте І місце – футбольну команду ЗОШ №10.

Також було відзначено команди, які посіли призові місця на приз клубу «Шкіряний м’яч».

Дарували присутнім своїми виступами позитивні емоції Богдана Марченко та Ізабелла Іващенко, а також вихованці творчих колективів нашого міста.

Джерело: nizhynnews.com

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

26.10.2018