Відкриття полівалентної актової зали «МІКС»

16 листопада у Ніжинському Будинку дітей та юнацтва відбулася урочиста презентація полівалентної актової зали "МІКС" (Міський Інтерактивно-Креативний Соціопростір). За рахунок коштів в сумі 396 тис.грн., які були виділені з громадського бюджету в 2018 році відбулася реконструкція та модернізація актової зали НБДЮ (переобладнана сцена та відремонтована актова зала,нове звукове та світлове обладнання, відеопроектор) з метою створення комфортного багатофункціонального, універсального (полівалентного) простору для організації інтерактивних, пізнавальних, розважальних, урочистих та концертних заходів, учнівських, батьківських та педагогічних форумів, реалізації культурно-просвітницьких потреб громади за допомогою сучасних аудіовізуальних технологій.

Основними завдання даного проекту було задоволення потреб громадян у творчій та соціальній реалізації; стимулювання інтересу до духовної, культурної світової і вітчизняної спадщини; сприяння змістовному дозвіллю юних ніжинців; підвищення іміджу закладу позашкільної освіти як культурного, освітнього, інформаційного, дозвіллєвого центру; створення умов для проведення форумів, конференцій, концертів, лекцій, майстер-класів; створення публічного простору для самоорганізації міської молодої активної спільноти та проведення профорієнтаційної роботи серед молоді; створення умов для організації та проведення семінарів, тренінгів, воркшопів, практикумів та лекції на теми актуальні для молоді міста; створення публічного майданчику для відкритого соціального діалогу шляхом проведення обговорення міських проблем та дитячо-юнацьких потреб; розвиток культурних та соціальних проектів молоді міста; спільна праця активних молодіжних спільнот міста; самоорганізація активних громадян та гуртування їх навколо ідеї спільної праці направленої на сталий розвиток міста Ніжина; облаштування мультифункціонального майданчику: вдень – відкритої платформи для спілкування, генерації нових ідей, а ввечері – публічного простору з лекціями, вечірками, переглядом фільмів; підвищення рівня соціально-психологічного задоволення молоді життям у громаді; надання додаткових культурно-освітніх послуг.

Директор Будинку дітей та юнацтва Валерій Примаченко подякував міській владі та усім, хто долучився до реалізації та підтримки проекту, вручив подяки депутатському корпусу Ніжинської міської ради, управлінню освіти, підряднику ремонтних робіт, облаштувальників світла, зали та сцени, технічному персоналу НБДЮ. Особливу подяку Валерій Степанович висловив батькам, які голосували за проект.

Також відмітили подяками народного депутата України Олександра Кодолу - за придбання у 2017 році для НБДЮ комплекту професійної звукопідсилюючої апаратури та помічника народного депутата Тамару Стратілат.

З вітальним словом до присутніх звернувся секретар міської ради Валерій Салогуб: «Від імені міського голови Анатолія Лінника, депутатів міської ради вітаю заклад з реалізацією проекту. Тиждень, що минув, став для міста тижнем торжества креативності, творчості, цілеспрямованості і впевненості наших ніжинців у досягненні мети. Зайшовши в нову залу, одразу перехопило подих і хотілося сказати по-молодіжному «вау». Вразило освітлення сцени, звук і звичайно захоплюючі виступи талантів. Даний проект правильний, корисний і направлений на розвиток нашого міста, дитячої творчості!».

Михаїл Якубів, настоятель Свято-Покровського храму Ніжина, вручив Валерію Примаченку ікону Святого Миколая та відзначив: «Приємно вражений професійністю виступів, вдвічі приємніше бачити на сцені тих дітй, яких хрестив. Сьогодні вони радують своїми талантами: співають, танцють… «Словами з уст дітей і немовлят ти учинив хвалу» - так написано в Біблії. Хай Святий Миколай у цьому залі береже дітей».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

17.11.2018