Відбулось громадське обговорення

26 квітня о 16.00 у великій залі Ніжинської міської ради відбулось громадське обговорення проекту рішення виконавчого комітету ніжинської міської ради «Про встановлення граничних тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту в м. Ніжині».

У заході взяли участь перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Сергій Осадчий та Ігор Алєксєєнко, перевізники міста та представники громадськості.

За пропозицією перевізників ціни на проїзд можуть бути збільшені через «зростання окремих статей витрат підприємств по наданню послуг з перевезення пасажирів (заробітної плати працівників, запчастин, автогуми, паливо-мастильних матеріалів, тощо), що не залежить від господарської діяльності підприємства, а також стійкою тенденцією до зниження рентабельності через невідповідність затверджених діючих тарифів. Згідно наданих перевізниками розрахунків тарифу, перевезення пасажирів по маршрутам становить:

- ТОВ «Пассервіс»

маршрут № 4 розрахунковий тариф на перевезення 4.96 грн.

маршрут № 7 розрахунковий тариф на перевезення 4.95 грн.

маршрут № 14 розрахунковий тариф на перевезення 4.88 грн.

маршрут № 15 розрахунковий тариф на перевезення 4.91 грн.

маршрут № 39 розрахунковий тариф на перевезення 4.66 грн.

- ТОВ «ГраАль»

маршрути № 11, 12, 13 розрахунковий тариф на перевезення 4.97 грн.

- ПП «Омнібус Н»

маршрути № 1, 2 розрахунковий тариф на перевезення 4.87 грн.

маршрут № 5 розрахунковий тариф на перевезення 4.94 грн.

маршрут № 16 розрахунковий тариф на перевезення 4.74 грн.

- ФОП «Супруненко І. В.»

маршрут № 8 розрахунковий тариф на перевезення 4.88 грн.

Проект рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради « Про встановлення тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту» є регуляторним актом.

В газеті « Вісті »№ 53 від 30. 12. 2016 року було опубліковане повідомлення , що в наступному номері буде оприлюднено проект рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту», а зауваження будуть прийматися протягом одного місяця з дня оприлюднення.

За згодою перевізників на веб - сайті Ніжинської міської ради та управління житлово – комунального господарства було оприлюднено надані перевізниками розрахунки вартості проїзду в міському пасажирському транспорті по кожному маршруту, які були виконані відповідно до всіх вимог і регуляторних. Ці розрахунки були перевірені Чернігівським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету. Адміністративною колегією антимонопольного комітету було висловлене побажання дотримуватись вимог чинного законодавства у сфері перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування.при встановленні тарифів на послуги з перевезення пасажирів автобусними маршрутами загального користування. Що було і виконано.

Починаючи з 06 січня, приймалися зауваження та пропозиції від громадських об’єднань та громадян міста:

- Звернення голови ради ветеранів Алексєєнко Л.Г. про залишення вартості

проїзду пенсіонерам за віком по тарифу 2-50 грн. за одну поїзду.

- Звернення по телефону мешканця міста Ніжина, про внесення змін в п. 2 проекту рішення в частині інвалідів першої групи загального захворювання (безстроково) на інвалідів першої групи.

Правомірність встановлення тарифів було розглянуто на постійних депутатських комісіях міської ради:

- з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю;

- комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища,» - підсумував у своїй доповіді Віктор Карпенко начальник відділу транспорту та зв’язку управління житлово-комунального господарства та будівництва.

Це викликало жваву реакцію громадськості.

У ході обговорень представниками громадськості було висунуто пропозиції, які вирішено додати до протоколу та взяти до уваги. Протокол обговорень буде оприлюднений на сайті пізніше.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

27.04.2017