Підготовка спеціального авіаційного загону ДСНС до "Євробачення"

27 квітня у cпеціальному авіаційному загоні оперативно-рятувальної служби відбулися навчання з організації аеромедичної евакуації постраждалих при надзвичайній ситуації із залученням формувань служби медицини, органів управління і сил цивільного захисту, у рамках підготовки до міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення”.

У заході взяли участь перший заступник голови ДСНС України Олег Мельчуцький і представники Національної поліції та медицини катастроф. Олег Григорович зазначив, що служба має бути готова до будь-яких надзвичайних ситуацій, які можуть трапитись під час проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення». Тому і було заплановано провести ці навчання напередодні.

Під час навчань рятувальники продемонстрували набуті вміння і навички ліквідації пожежі, що виникла внаслідок ДТП та відпрацювали низку заходів з аеромедичної евакуації постраждалих. Для цього були задіяні медичний вертоліт «Єврокоптер» та спеціалізований літак АН-26, на яких травмованих оперативно доставили до найближчого аеродрому, де у медичному варіанті їх переправили до столиці.

«Крім того, під час навчань фахівці Служби порятунку чітко відпрацювали питання організації взаємодії між формуваннями служби медицини катастроф, представниками Нацполіції, органами управління та силами цивільного захисту, що можуть бути залучені до аеромедичної евакуації постраждалих повітряними суднами ДСНС в період проведення “Євробачення» - зазначається на сайті Управління ДСНС України у Чернігівській області.

По закінченню навчань командир, льотчик 1 класу Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби Коробка Іван Миколайович провів прес-конференцію для присутніх засобів масової інформації.

Як стало відомо, у Києві під час проведення «Євробачення» рятувальники будуть переведені на посилений режим несення служби. До чергування на конкурсі буде залучено понад 120 чоловік особового складу та 17 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Також у цілодобовому режимі на аеродромі "Київ" чергуватимуть АН-26 і медичний вертоліт "Єврокоптер".

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

27.04.2017