Розпочала свою роботу двадцять третя чергова сесія міської ради

Порядок денний пленарного засідання включає шістдесят п’ять проектів рішень, тому робота депутатів проходила у жвавому темпі.

На початку засідання головуючий, секретар міської ради Валерій Салогуб, привітав депутатів міської ради Валентину Володимирівну Тищенко та Івана Миколайовича Коробку, які вчора 26 квітня відзначили свій День народження, з їхнім святом. У зв’язку з ювілейною датою Валентини Тищенко секретар міської ради урочисто вручив їй Подяку міського голови. «Хай Ваші очі завжди сяють такою ж завзятістю і натхненням, а Ваші задумані ідеї та плани як найскоріше реалізовуються!» - побажав Валерій Володимирович.

Серед найбільш обговорюваних питань порядку денного був проект рішення «Про затвердження містобудівної документації «Проект внесення змін до генерального плану м. Ніжин Чернігівської області». «Генеральний план міста – являє собою концепцію можливості розвитку території. Генеральний план міста, який поданий сьогодні до розгляду, пройшов усю необхідну процедуру. Була проведена комплексна експертиза, документ отримав погодження на містобудівній раді, пройшов громадське обговорення. Також підкреслю, що генеральний план був у публічному доступі, де кожен міг звернутися із запитаннями чи зауваженнями та отримати роз’яснення. Наголошу ще раз, що це лише напрямок розвитку території міста, - всі рішення щодо цільового використання земельних ділянок будуть прийматися на сесії окремо», - проінформував перший заступник міського голови Григорій Олійник. У результаті детального обговорення проекту рішення, депутатами міської ради було вирішено відправити його на доопрацювання до наступного пленарного засідання.

Окрім затвердження проектів рішень, на сесії було заслухано начальника Ніжинського ВП ГУНП підполковника поліції Володимира Бойка щодо криміногенної ситуації у місті. Депутати міської ради мали змогу отримати відповіді на ті питання, які хвилюють жителів їхніх мікрорайонів та міста вцілому. Зокрема депутат Максим Білоусенко підняв питання щодо руху багатотоннажного транспорту, депутат Юрій Галата підкреслив на необхідності вирішення гострої проблеми, яка склалася у місті з гральним бізнесом, Володимир Сипливець нагадав про невирішену проблему із нелегальним продажем алкоголю, Сергій Гриценко запропонував розглянути можливість організації проведення особистого прийому громадян дільничим інспектором у мікрорайоні Миголівка на території пункту самоорганізації населення.

Щодо першого питання Володимир Бойко дав наступну відповідь: «Рух багатотоннажного транспорту – це дійсно проблема. І на це є декілька причин. По-перше, - це елементарне порушення правил дорожнього руху. Адже штраф в цьому випадку – це 255 грн, що є несуттєвим для водіїв, тому знаки ігноруються свідомо. По-друге, – це наявність у місті декількох підприємств, на які багатотоннажні транспортні засоби мають якось потрапляти. І по-третє, - це розміщення стаціонарного контрольного-вагового пункту у с. Вертіївка, де порушення норм вже вимірюється у євро і водії всіляко намагаються цей пункт об'їхати. Всього з початку року складено 112 протоколів».

Щодо грального бізнесу, Володимир Анатолійович погодився із важливістю та гостротою цієї проблеми: «Це проблема як місцевого, так і загальнодержавного рівня. На сьогодні у місті проводиться три кримінальні провадження за статтею 203 Кримінального Кодексу України. Уже вилучено 160 системних блоків, 40 відео-реєстраторів та іншого обладнання. Але проблема в тому, що гральний бізнес «як гідра» швидко відновлюється. Цим питанням займається Управління захисту економіки, яке знаходиться у м.Чернігов. Це Управління на пряму підпорядковане Департаменту захисту економіки Національної поліції. Проблема в тому, що у Ніжині такого відділу захисту економіки немає і його функції та обов’язки на міський відділ поліції не покладено».

Щодо нелегального продажу алкоголю, Володимир Анатолійович так прокоментував питання: «У зв’язку з введенням патрульної служби, - штат дільничих інспекторів скоротився більше ніж у два рази. Тепер на одного дільничого припадає територія у 2 – 2,5 рази більша ніж була до цього. Патрульна ж служба виконує функцію охорони громадського порядку та проводить виїзди на не криміногенні виклики. Вона й називається групою швидкого реагування, оскільки вони мобільні і їх не можна прив’язати до тієї чи іншої вулиці».

Після заслуховування очільника поліції, депутати міської ради повернулися до питань порядку денного. Всього було розглянуто двадцять проектів рішень, решта сорок п’ят – перенесено на завтра, 28 квітня 10.00.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

27.04.2017