Відбулася презентація виставки «Творча родина»

5 лютого в художньому відділі музею відбулася презентація виставки «Творча родина». До уваги присутніх були представлені роботи ніжинської майстрині, Члена національної спілки художників України, викладача Ніжинської дитячої школи мистецтв Юлії Петренко та її чотирирічної доньки Поліни Кірсанової. З вражаюче цікавою виставкою Юлію та Поліну привітали: начальник управління культури і туризму м. Ніжина Т.Ф.Бассак, директор Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М.Заньковецької В.Г.Дорохін, директор Ніжинської дитячої школи мистецтв Л.В.Піонтковська, члени «Ніжинської гільдії митців» Н.Кущенко, Є.Липовецька та І.Волосянкін, відомий ніжинський майстер-різьбяр С.Святний, викладач Школи мистецтв Н. Ямчинська, мама Саламадіної Діани, колишньої учениці Юлії Миколаївни, для якої навчання у талановитої майстрині стало визначним у виборі професії.

Для творчої родини, Юлії Петренко та Поліни Кірсанової, а також для всіх присутніх, в якості музичного вітання пролунали пісні «Родина» у виконанні Сергія Юскевича та «Мамина сорочка» у виконанні Світлани Подкользіної.

Окреме музичне вітання прозвучало для Поліни Кірсанової. Милозвучну ліричну мелодію виконала для неї на бандурі учениця Наталії Ющенко Поліна Прокопенко. Цей виступ був для юної бандуристки так само дебютним, як і виставка для починаючої художниці – тезки. Присутні тепло привітали обох дебютанток.

А нова креативна виставка з нетерпінням чекає своїх відвідувачів до 4 березня 2018 року.

Н.Тира, зав. художнього відділу

НКМ ім. І.Спаського

08.02.2018