Нові сміттєвози для міста

8 лютого на площіім. Івана Франка відбулася презентація сміттєзбиральних машин вітчизняного заводу «Спецбудмаш».

Представляв техніку керівник і господар підприємства Ратошнюк Віктор Васильович. Він акцентував увагу присутніх на тому, що компанія вже 20 років успішно працює на ринку України і спеціалізується на виробництві та постачанні дорожньої, будівельної, комунальної техніки. Гарантійний та післягарантійний ремонт і технічне обслуговування самих машин, електроніки та іншого обладнання проводяться спеціалістами в мережі сервісних центрів, а також мобільними ремонтними групами на місцях. Наразі компанія забезпечує комунальною та іншою спеціалізованою технікою близько 85% міст і містечок України. Автомобілі збираються на основі шассі МАЗ і є взірцем надійної комунальної техніки від машинобудівних гігантів світового рівня Terex і RM-Terex, якісних сміттєвозів від Мценського заводу комунального машинобудування та інших.

Презентація відбувалась у два етапи. Преший – демонстрація техніки та її можливостей, на яку завітали перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Сергій Осадчий, Сергій Дзюба, депутат Чернігівської обласної ради Валерій Гавриленко та депутати міської ради, керівники комунальних служб міста, начальник КП «ВУКГ» Владислав Корман, а також представники громади та небайдужі містяни.

Після презентації сміттєзбиральних машин, вибір зупинили на МАЗі НОРНЕТ, місткістю 11 кубів. Слід зазначити, що обидві машини відповідають основним вимогам міської влади: можуть використовувати як євроконтейнери, так і звичайні контейнери для погрузки сміття.

Представник компанії навів приклади користування даними машинами в таких містах як Запоріжжя, Дніпро, Чернігів, Київ тощо.

У короткому інтерв’ю заступник міського голови Сергій Осадчий зауважив: «На сьогодні придбання техніки для комунального господарства ведеться виключно за рахунок міського бюджету».

Другий етап презентації відбувся у малому залі міської ради, де всі сторони детально обговорили технічні характеристики автомобілів, можливості їх закупівлі через систему «Прозорро», особливості комплектації машин та подальшого їх технічного обслуговування.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

08.02.2018