Проблемні питання наради по безпритульним тваринам у місті

У малій залі перший заступник міського голови Григорій Олійник провів робочу нараду щодо вирішення питання з безпритульними тваринами. На заході були присутні начальник КП «ВУКГ» Владислав Корман , начальник УЖКГ та Б Анатолій Кушніренко, громадські активісти та лікарі-ветеринари.

Одним з перших обговорили питання виділення землі під притулок для безпритульних тварин. Проблему складає те, що таку землю вкрай важко знайти на території не лише міста, а й району через санітарні вимоги – відстань не менше, ніж 300 м як до житлових, так і до промислових будівель. Обстеження показало, що потрібної земельної ділянки немає. За словами Григорія Миколайовича, керівництво міста неодноразово зверталось до інших найближчих до міста притулків з тим, щоб вони брали на перетримку безпритульних тварин нашого міста. Але притулки відмовили через перевантаженість.

Наступним розглядалося питання щодо захисту безпритульних та обліку домашніх тварин, а також вирішення проблеми їх безконтрольного розмноження (стерилізації).

Перший заступник міського голови попросив громаду виважено та відповідально поставитися до цієї проблеми, адже знищення безпритульних тварин ніколи не вирішить ситуації. Доки люди не контролюватимуть розмноження своїх домашніх улюбленців, а викидатимуть приплод на вулиці міста, доти безпритульні собаки та коти будуть нагадувати усім нам про нашу ж власну безвідповідальність та жорстокість. Активісти міста звернулися з ініціативою провести облік усіх домашніх тварин, щоб виявити не стерилізованих тварин та провадити з їх власниками інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Обговорювалося питання стерилізації та післяпроцедурної перетримки тварин, яке викликало дебати між захисниками тварин та ветеринарними лікарями. Унаслідок обговорень всіх особливостей стерилізації, присутні дійшли згоди у даному питанні.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

07.02.2018