Відбулась позачергова сесія міської ради

9 липня у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулось позачергове пленарне засідання 40 сесії VII скликання. Участь у засіданні взяли 22 депутати міської ради. Також були присутні заступники міського голови з питань виконавчих органів ради: перший заступник Григорій Олійник, Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, а також керівники комунальних підприємств міста, регіональні та національні ЗМІ та громадські організації.

На початку засідання всі присутні вшанували хвилиною мовчання дітей, які 6 липня 2018 року трагічно загинули у недобудові.

Міський голова Анатолій Лінник повідомив, що у зв'язку із надзвичайною ситуацією, пов’язаною із трагічною загибеллю трьох дітей, що мала місце на території покинутої недобудови, яка знаходиться за адресою: провулок Новий 5д, с. Вертіївка, Ніжинського району Чернігівської області надано відповідне доручення службам про створення комісії для обстеження аварійних будівель по місту Ніжину. Дана комісія в двотижневий термін повинна дослідити всі об’єкти, які знаходяться в аварійному стані, та надати детальний звіт щодо попередження таких подій в майбутньому. Анатолій Валерійович наголосив, що з міського бюджету через міську цільову програму «Турбота» кожній родині загиблого хлопчика буде виділено по 15 тис. грн. у разі написання ними заяви на виділення матеріальної допомоги.

На порядок денний винесено два проекти рішень: «Про внесення змін до рішення міської ради VІІ скликання від 21 грудня 2017 року №6-34/2017 «Про міський бюджет м. Ніжина на 2018 рік»»; «Про внесення змін в Паспорт міської програми реалізації повноважень міської ради у галузі земельних відносин на 2018 рік (Додаток 16) до рішення Ніжинської міської ради №5-34/2017 від «21» грудня 2017 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік»».

Відповідно до рекомендацій постійних комісій міської ради, було винесено проект рішення «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Ніжина».

Під час розгляду першого питання «Про внесення змін до рішення міської ради VІІ скликання від 21 грудня 2017 року №6-34/2017 «Про міський бюджет м. Ніжина на 2018 рік»» було вирішено додатково виділити з резервного фонду міста 75 тис. грн. відділу спорту на потреби та управлінню освіти на потреби ДЮСШ.

Всі проекти рішення прийняті.

Також депутатами було розглянуто листи звернення Народного Депутата України Олександра Кодоли та депутатів міської ради.

Олександр Михайлович у своєму листі звернувся до депутатів міської ради терміново створити відповідну комісію з обстеження недобудованих будівель, які знаходяться у м. Ніжині, визначити власників цих будівель та зобов’язати їх вжити відповідних заходів для недопущення вільного пересування людей на будівельних об’єктах, що мають підвищену небезпеку для життя.

А друге звернення стосувалося перейменування вулиці Московська на вулицю імені Левка Лук’яненка. По другому зверненню вирішили вивчити дане питання та надати пропозиції всім депутатським комісіям.

Депутат міської ради Максим Білоусенко запропонував створити тимчасову контрольну депутатську комісію з метою виявлення фактів порушення під час проведення ремонту асфальтного покриття.

Депутат міської ради Олег Щербак запропонував звернутися до Верховної ради України та до Народного депутата Олександра Кодоли щодо збільшення терміну покарання відносно зазіхання на незалежність України, її громадян та території, а саме внесення змін в Кримінальний кодекс України.

Звернення депутатів були підтримані.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

09.07.2018