Урочисте відкриття пункту сімейної медицини

Мережа закладів охорони здоров’я Ніжина – це 4 комунально лікувально-профілактичні установи.

До складу Центру первинної медико-санітарної допомоги входять 7 амбулаторій сімейної медицини, половина з яких - у віддалених мікрорайонах міста. Така мережа сімейних амбулаторій вкрай необхідна, особливо людям літнього віку, мамам з маленькими дітками. 9 липня було відкрито новий пункт сімейної медицини №8 за адресою: м.Ніжин, вул.Шекерогриніввська, 52-а(на базі ЗОШ №14).

В урочистому відкритті взяли участь міський голова Анатолій Лінник, народний депутат України Валерій Давиденко, депутат обласної ради Ірина Грозенко, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Сергій Дзюба та Сергій Осадчий, депутати міської ради, головний лікар КЗ «Центр первинної-медико санітарної допомоги» Оксана Калініченко, заступник начальника управління освітим Надія Пономаренко, директор ЗОШ І-ІІІст.№14 Тетяна Бублик, мешканці мікрорайону, ЗМІ.

З вітальним словом до мешканців мікрорайону та медичного персоналу звернувся міський голова Анатолій Лінник, який зазначив«Знаючи, проблеми мікрорайону, ми взяли за мету в першу чергу налагодити медичне обслуговування. Тому пункт сімейної медицини, який ми сьогодні відкриваємо, є важливим кроком на шляху до покращення якості життя цього району міста. Відсьогодні не потрібно буде їздити до центру міста, щоб отримати необхідну медичну консультацію лікаря, пройти процедури у фізкабінеті, виміряти тиск тощо. Усі ці послуги надаватимуться безпосередньо тут». Він також подякував народному депутату Валерію Давиденку, депутату обласної ради Ірині Грозенко за підпримку, а також депутатському корпусу міської ради, та будівельникам за проведену роботу.

До слів долучився народний депутат України Валерій Миколайович Давиденко, який привітав медичний персонал з відкриттям нового пункту сімейної медицини. Побажав працівникам здоров'я, терпіння і наснаги у роботі і якомога більше здорових пацієнтів. Валерій Миколайович висловив слова вдячності голові Чернігівської обласної державної адміністрації Валерію Кулічу, міському голові Анатолію Ліннику, депутату обласної ради Ірині Грозенко за підтримку і опіку медициною.

Вітальні слова сказала і головний лікар КЗ «Центр первинної-медико санітарної допомоги» Оксана Калініченко, яка зазначила що для облаштування пункту сімейної медицини використано кошти субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та з міського бюджету міста Ніжина. Амбулаторія оснащена всіма необхідними приладами, а саме: електрокардіографи, УВЧ-апарат, тонометри, ваги з ростомірами, пульсоксиметри, офтальмоскопи, ваги дитячі, глюкометри, а також меблями, мережею інтернету, сучасною системою вентиляції та охороною.

Урочисто була перерізана стрічка і всі присутні могли на власні очі впевнитись, що новий Пункт сімейної медицини дійсно сучасно обладнаний і вже завтра розпочне свою роботу: у реєстратурі медичний персонал надавав довідку щодо графіку роботи лікарів, записував на прийом.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

09.07.2018