Відбулась бюджетна комісія

26 грудня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету під головуванням заступника голови комісії Дмитра Тимошика. Також були присутні перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, керуючий справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради Сергій Колесник, керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

На початку засідання члени комісії розглянули проекти рішень:

1."Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради 6 скликання від 08 липня 2015 року №6-69/2015 "Про затвердження місцевих податків". Даний проект має на меті приведення діючого нормативно - правового акта Ніжинської міської ради у відповідність до норм чинного законодавства.

2."Про затвердження мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра нерухомого майна, що надається в оренду у 2019 році". Цим рішенням пропонується продовжити в 2019 році дію рішення Ніжинської міської ради 7 скликання від 06.12.2017 року №9-32/2017 "Про затвердження мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра нерухомого майна, що надається в оренду у 2018 році", згідно якого мінімальна вартість мінімальної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна для міста Ніжина залишити на рівні 2018 року.

3."Про внесення змін до рішення міської ради VII скликання від 21 грудня 2017 року №6-34/2017 "Про міський бюджет м. Ніжина на 2018 рік". Даним проектом рішення проводиться коригування планових показників міського бюджету м. Ніжина по загальному та спеціальному фондах до фактичних видатків за 2018 рік. ;

4."Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку міста (Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади) на 2019 рік. Проект підготовлений враховуючи вимоги статей 26, 42, 59, 73 Закону України " Про місцеве самоврядування в Україні" щодо затвердження Програми економічного і соціального розвитку міста. Реалізація зазначеного проекту не потребує додаткових фінансових витрат з міського бюджету.

Крім того, в порядок денний було включено на розгляд питання щодо обговорення законності підняття тарифів на проїзд та правильність проведення процедури регуляторного акта.

Всі проекти рішень було детально розглянуто. Також надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

26.12.2018