Різдвяні перемоги дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм»

22 грудня 2018 року в урочистому Колонному залі Київської міської державної адміністрації відбувся VМіжнародний творчий фестиваль-конкурс учнівської та студентської молоді «Сяйво Різдвяних зірок».

Мистецький захід проводився за підтримки Департаменту культури Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), постійної комісії з питань культури та туризму Київської міської Рад та телепроекту «Зіркафест», головна мета якого – створення для дітей і молоді можливості творчого спілкування, розкриття нових талантів, взаємозбагачення культурних традицій.

Його учасниками стали творчі колективи та окремі виконавці з різних міст України: Києва, Харкова, Львова, Коломиї, Скадовська, Павлограда, Вінниці, Ніжина та ін., – а це близько 1000 талановитих особистостей, що приїхали до столиці України продемонструвати свої творчі досягнення.

Мистецький Ніжин на конкурсі представили вихованці дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» Ніжинської дитячої хореографічної школи та танцювальна група «Ніжинські сеньйорити» (керівник – заслужений працівник культури України Галина Тимошенко).

Професійна та виконавська майстерність вихованців «Ритму» була настільки високою, що її відмітили і керівники та учасники інших творчих колективів, і прості глядачі, і звісно ж, професійне журі.

Як результат – найвищі нагороди:

·Гран-прі у номінації «Бальна хореографія»: «Ліричний вальс» /старша група «Ритму»/;

·І місце у номінації «Бальний танець»: вокально-хореографічна композиція «Слов'янка» /середня група «Ритму», соліст – Олександр Савич/;

·І місце у номінації «Бальна хореографія» /дует/: хореографічна мініатюра «Ніч яка місячна» /Валерія Соболєва та Максим Ігнатенко – солісти старшої групи «Ритму»/;

·І місце у номінації «Естрадна хореографія» /дорослі/: хореографічна композиція «Святковий настрій» /танцювальна група «Ніжинські сеньйорити»/.

Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Ритм» Ніжинської дитячої хореографічної школи здобув Почесний кубок володаря Гран-прі та Дипломи Лауреата за зайняте І місце, а кожний учасник колективу – медаль та солодкий подарунок (фірмовий медовий пряник «Миколайчик»).

Щасливі та натхненні юні ніжинські таланти повернулися до Ніжина з черговими вагомими здобутками, аби і надалі прославляли рідне місто на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Н.Куделя,

Ніжинська дитяча хореографічна школа,

Фото Лілії Журко

26.12.2018