Великодні дзвони…й досі чути їх...

19 квітня студентами Ніжинського училища культури та мистецтв було організовано грандіозне дійство, - відтворення святкування Великодня нашими предками. Пісні, вірші, танці, колорит вбрання, - все говорило про свято, радість і звичайно ж, - таланти! Серед почесних гостей свята були: міський голова Анатолій Лінник, голова районної ради Олег Бузун, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Сергій Дзюба та Ігор Алексєєнко, депутати обласної ради Сергій Охонько та Алла Ковтун, депутат міської ради Олександр Шалай, начальник управління культури та туризму Валерій Примаченко, благочинний Ніжинського округу протоієрей Євген.

«Великодні дзвони радість всім віщують. Зігріває душу благодать небес…» - такими словами розпочиналось свято, і з кожним віршованим рядком воно все більше походило на справжнє дійство. Були і частування пасками, і дарунки писанок, і освята водицею, і навіть справжні козацькі забави…

Міський голова Анатолій Лінник щиро подякував усьому колективу училища культури за такий високий рівень підготовки вихованців, а ще за таке віддане шанування національних традицій та піднесення українського духу.

А це був лише початок. Пісні змінювалися танцями, танці – весняними хороводами, а хороводи, - козацькими забавами.

Шляхетність, мудрість і відвага – ось три основні прикмети козака. Шляхетного – не підкупиш, мудрого – не обдуриш, мужнього – не залякаєш. Ось на такі прикмети і перевірялися наші юні козаки. А перевіряли їх славні єсаули: Людмила Єрмольченко, Леонід Шаган, Микола Івашута та «новопосвячений» єсаул Володимир Дорохін. До речі, посвята Володимира Гранлісовича проходила відповідно до історичних писань: з врученням поясу, шапки, булави і ложки. Такими ж були і конкурси для юних козаків: автентичні, енергійні і дуже веселі.

Та й на цьому свято не закінчилось. Справжній сюрприз чекав на директора Ніжинського училища культури і мистецтв Володимира Дорохіна. Так співпало, що саме цього дня він відзначав свій ювілейний День народження. Із девізом «творчу людину треба вітати творчо», креативні студенти привітали Володимира Гранлісовича піснями, танцями і хороводом.

Далі була концернтно-розважальна програма «Зірки поруч з нами», на якій виступали випускники училища, які закінчили заклад і рік, і п’ять, і двадцять років тому. Кожен, хто виступав, не міг стримати емоцій. Слова великої вдячності, поваги, шани, сльози від теплих спогадів – все це створювало пронизливу, теплу, чуттєву атмосферу.

Серед випускників був Юрій Шарапа, який з 80-х років у різних районах Чернігівської області працював і керівником районного Будинку культури, керівником народного аматорського гуртка, викладачем музичної школи і директором дитячого садка;

Олег та Алла Будун. Олег – директор будинку культури с.Хороше, Алла – художній керівник за сумісництвом;

Максим Остапко, - викладач диригування та хормейстер при народному хорі Ніжинського училища культури, завідувач відділенням практичної підготовки;

Наталія Євтушенко, переможниця конкурсу «Караоке на майдані», викладач вокалу Ніжинської дитячої музичної школи;

Альона Єрмоленко та Ярослав Косолап - нині студенти Київського національного університету культури і мистецтв;

Олександр Обруч - нині студент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Під кінець хочеться зацитувати слова-звернення до студентів училища Максима Остапка: «Пам’ятайте: ви - майбутні працівники культури. Від вас залежить культура нашого суспільства і його духовний стан. Ви носителі культури і приклади для наслідування. Тут не можна щось робити напівсили. Лише на повну! Лише віддаючи всього себе!».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій

з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

20.04.2017