Конференція «Громади рухаються вперед»

5-6 липня 2018 року в м. Києві відбулася заключна конференція «Громади рухаються вперед» в рамках програми «Місцеві Ініціативи для Сталої країни» (LINK), що реалізується Регіональним Екологічним Центром для Східної та Центральної Європи та фінансується Міністерством клімату та довкілля Норвегії.

На початку конференції Улє Т. Хорпестад, Посол Норвегії в Україні привітав учасників та підкреслив, що Норвегія прагне продовжувати надавати підтримку Україні й в подальшому.

Далі представники міст-партнерів LINK (Ніжин, Івано-Франківськ, Черкаси, Лубни, Полтава, Бердичів та Фастів), організації громадянського суспільства представили свої результати в рамках програми LINK.

Міський голова Анатолій Лінник представив результати реалізації проекту «Демонстраційний проект із впровадження енергоефективних заходів в ДНЗ №25 «Зірочка» м. Ніжина». Він наголосив, що головною метою цього проекту є промоція енергоефективності серед громади шляхом створення демонстраційного проекту, а реалізація Проекту була успішною через злагодженість та відповідальність всіх зацікавлених сторін. Учасникам конференції був представлений відеоролик про Проект в м. Ніжині. Експерти, міста-партнери та всі присутні високо оцінили пророблену роботу та згуртованість громади на шляху енергоефективності.

У свою чергу представники Ніжина подякували Посольству Норвегії в Україні та Регіональному Екологічному Центру за плідну співпрацю та на згадку про місто подарували роботи місцевої майстрині Юлії Петренко.

Другий день конференції вже акцентувався на фінансових можливостях для муніципалітетів та представленні проектних заявок від міст-партнерів.

Григорій Олійник, перший заступник міського голови, представив на огляд фінансових інституцій та експертів проект зі створення Регіонального Центру Енергоефективності в м. Ніжині. Метою цього проекту є повне, всебічне і об’єктивне інформування мешканців житлового сектору, працівників бюджетної сфери та бізнесу щодо професійного вирішення проблем енергетичного функціонування будівель, консультування та практична допомога щодо оптимальних шляхів підвищення енергоефективності будівель, сталого енергетичного розвитку та протидії зміні клімату.

Наприкінці конференції представники міст-партнерів, громадських організацій, науковці та експертні співтовариства з усієї України поділилися своїми поглядами на процес та результати програми LINK та обговорити варіанти та напрями розвитку у майбутньому.

Сектор з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності

09.07.2018