Розпочалася ІІІ Міжнародна наукова конференція

15 листопада на базі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя розпочалася ІІІ Міжнародна наукова конференція для студентів та молодих науковців на тему: «Європейська інтеграція: історичний досвід та політичні перспективи». У заході взяли участь заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, секретар міської ради Валерій Салогуб, голова Ніжинської райооної ради Олег Бузун, ректор НДУ ім. М. Гоголя Олександр Самойленко, директор музею ім. І. Спаського Геннадій Дудченко, політолог Лукаш Стах, магістр політології Педагогічного університету в Кракові Матеуш Каміонка, , начальник управління культури і туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин, науковці, студенти, представники молодіжних організації та ЗМІ.

Від імені міського голови Анатолія Лінника та від депутатів міської ради Ігор Алєксєєнко привітав з відкриттям конференції. Зазначив, що міська рада заключила з Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя меморандум про співпрацю і плідно співпрацюють останні три роки, тільки в 2018 році з міського бюджету було виділено близько 400 тис. грн. на реалізацію наукового освітніх проектів. «Ніжин є освітнім культурним центром лівобережної України і такі форуми, які відбуваються - тому є підтвердженням» - зазначив Ігор Володимирович.

Олександр Самойленко відзначив грамотами польських колег за плідну співпрацю між учбовими закладами.

Під час зустрічі піднімалися питання щодо історичної пам’яті в українсько-польських відносинах, проблем українських емігрантів в Польщі, українсько-польських стосунків на Правобережній Україні в ХІХ столітті, співпраці Педагогічного університету в Кракові та Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та інші.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

15.11.2018