Робоча нарада з директорами загальноосвітніх шкіл

19 червня у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулась нарада з директорами загальноосвітніх шкіл щодо економії коштів для утримання закладів освіти до кінця поточного року. На засіданні були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Григорій Олійник, Сергій Осадчий, Ігор Алєксєєнко, депутат міської ради Дмитро Тимошик, представники управління освіти, фінансового управління, ЗМІ.

Головне питання порядку денного - це економія бюджетних коштів на утримання навчальних закладів та підвищення ефективності використання енергоносіїв (встановлення приладів обліку води, електроенергії та перехід на енергозберігаючі лампи).

На початку засідання Анатолій Валерійович зауважив, що нестача в коштах по місту в усіх галузях складає 27 млн.грн. На освітню мережу недостатньо коштів в сумі – 11 млн.грн (до кінця поточного року). Освітня та медична субвенція, яка надходить з держбюджету, не покриває виплату заробітної плати. З метою покращення ситуації підготовлені звернення до депутатів Верховної Ради, Асоціації міст України щодо збільшення фінансування освітніх установ.

Начальник управління фінансів Людмила Писаренко доповіла, що план по виконанню на 2018 рік складав – 167,3 млн.грн, після уточнення – 176,6 млн.грн. Відповідно до плану за 5 місяців цього року вже використано 88% коштів, не вистачає 15,6 млн.грн.

Начальник управління освіти Станіслав Крапив'янський зазначив, що ведеться планомірна робота над зменшенням витрат по закладах. Розроблено план економії, згідно якого скоротяться витрати на 3 млн.грн.

В подальшому учасники наради перейшли до заслуховування директорів шкіл, в ході якого вирішили упорядкувати штатну чисельність (скоротити пенсіонерів, вчителів за сумісництвом), скоротити неповні ставки вчителів, звернути увагу на відповідність тех.персоналу, щоб відповідали площам приміщень прибирань, брати відпустку без збереження заробітної плати ( з 1-2 днів до 5 днів), також зменшити виплату за престижність (з 20% до 5%), та грошову винагороду до професійного свята «Дня вчителя» (з 50% до 5).

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськості

20.06.2018