Чергове засідання бюджетної комісії

19 червня у малій залі виконавчого комітету відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету. У засіданні взяли участь міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Осадчий, секретар міської ради Валерій Салогуб, члени комісії, депутати міської ради Коваль В.М., Радченко Н.І., Щербак О.В, Смалій К.М., Дудченко Г.М., керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, а також представники військової частини 45458.

На початку засідання були розглянуті проекти рішень «Про встановленого зменшеного розміру орендної плати» щодо зменшення розміру орендної плати Чернігівській обласній громадській організації «Ніжинський спортивний клуб» на 99% від нарахованої суми за оренду нежитлового підвального приміщення гімназії №16 строком на один рік. Члени комісії підтримали одноголосно.

Також розглянуто питання щодо внесення змін до бюджетних цільових програм та бюджету міста.

Дискусійно члени комісії обговорювали проект рішення «Про створення комунального підприємства Ніжинської міської ради та виконавчого комітету Ніжинської міської ради «Муніципальна служба правопорядку - ВАРТА» та затвердження Статуту комунального підприємства Ніжинської міської ради «Муніципальна служба правопорядку-ВАРТА»». Членів комісії та присутніх депутатів цікавило питання фінансування підприємства, кількість працівників, матеріально-технічне забезпечення. Григорій Олійник зазначив, що до складу муніципальної служби будуть входити діючий відділ з благоустрою та диспетчерська служба, кількість працівників буде залежати від структури, яку затвердить сесія міської ради. Один із розробників проекту Олег Щербак доповів, що комунальне підприємство не є дотаційним, воно буде заробляти кошти на своє утримання. А також зазначив, що такі комунальні підприємства працюють вже у таких містах, як Вінниця, Ірпінь, Чернігів, Козелець, і штат різниться від 6 до 60 осіб. Члени комісії не підтримали проект, а вирішили винести на розгляд чергової сесії міської ради.

Григорій Олійник запропонував підтримати та виділити кошти з бюджету на обрахунок пасажиропотоку, оскільки буде укладений договір на виконання робіт та проведений перший етап обрахунку вже 24 та 26 червня.

Наприкінці засідання були розглянуті звернення депутата міської ради. Перше – Геннадія Дудченка до Президента України щодо посилення активності у всіх можливих напрямках та на всіх рівнях для звільнення Олега Сенцова та інших громадян України, засуджених в Росії за сфабрикованими кримінальними справами з порушенням усіх норм міжнародного права. Друге – депутатів Ніжинської міської ради до Прем’єр-міністра України та голови Верховної Ради України, народних депутатів щодо освітньої та медичної субвенції на 2018 рік. А саме недопущення заборгованості із заробітної плати, енергоносіїв та інших поточних видатків з утримання медичних закладів. Члени комісії вирішили дані звернення винести на розгляд сесії міської ради.

Член комісії Анатолій Сліпак надав інформацію по боржникам щодо оренди землі та запропонував висвітлювати фінансову звітність всіх комунальних та бюджетних установ. Вирішили доручити першому заступнику міського голови Григорію Олійнику та заступнику міського голови Сергію Осадчому вивчити пропозиції та надати інформацію.

Відділ інформаційно - аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

19.06.2018