Зустріч з членами сімей загиблих учасників АТО

19 червня міський голова Анатолій Лінник в черговий раз зустрівся з членами сімей загиблих учасників АТО. На якій також були присутні заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні імені Миколи Галицького Олександр Костирко, головний лікар комунального закладу «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко, депутати міської ради Андрій Гомоляко, Юрій Галата та Анатолій Сліпак, директор центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Наталія Кучеровська та голова громадської організації «Патріот» Ніна Забіла.

Ігор Алексєєнко повідомив, що підготовлений проект рішення «Про внесення змін до додатка №11 до рішення Ніжинської міської ради 7 скликання від 21.12.2017 року №5-34/2017 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік» (міська цільова програма «Турбота») і буде винесений на чергову сесію міської ради 26 червня. Зміни включають в себе безоплатне лікування та зубопротезування не тільки учасники АТО, а і членів сімей загиблих учасників АТО. Також буде збільшений об'єм надання кубометрів дров у два рази. Діти із числа сімей загиблих, які навчаються в загальноосвітніх школах з нового навчального року будуть не тільки отримувати безкоштовні сніданки, а і обіди.

Наталія Кучеровська проінформувала, що на даний час безкоштовно за бюджетні кошти оздоровлюється при шкільному оздоровчому таборі одна дитини із числа сімей загиблих учасників АТО. Для того щоб отримати безкоштовну путівку потрібно написати заяву і дитина буде оздоровлена безкоштовно за рахунок міського бюджету.

Олександр Костирко доповів про стан лікування учасників АТО. Зазначив, що є достатня кількість ліків за умови стаціонарного лікування. Всі безкоштовні ліки надаються відповідно до Державного формуляра лікарських засобів.

З боку сімей загиблих звучали звернення щодо недостатності безкоштовних ліків та їх неефективності.

Міська влада та заклади охорони здоров’я шукають шляхи можливого вирішення питання щодо збільшення кількості видів безкоштовних ліків для учасників АТО та сімей загиблих воїнів АТО.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

19.06.2018