Продовження пленарного засідання 41-ї сесії міської ради

13 серпня у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради продовжилось пленарне засідання 41-ї сесії Ніжинської міської ради. На початку засідання зареєструвалось 25 депутати міської ради сьомого скликання. Також були присутні секретар міського голови Валерій Салогуб, заступники міського голови з питань виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств міста, представники засобів масової інформації та громадських організацій.

На початку пленарного засідання міський голова Анатолій Лінник привітав депутата Ніжинської міської ради Олександра Шалая з ювілеєм та оголосив подяку за високий професіоналізм, вагомий внесок у розвитку територіальної громади та розбудові міста.

На сесії розглянули земельні питання: про продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення; про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміни цільового призначення; про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок; про затвердження детальних планів території в м. Ніжині; про надання дозволу на розроблення проекту детального планування території для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку; про присвоєння адрес, а також майнові проекти рішень: про оренду майна комунальної власності; про припинення права повного господарського відання на нерухоме майно, що перебуває у приватній власності; про встановлення зменшеного розміру орендної плати, про взяття на облік безхазяйної захисної споруди цивільного захисту та інші.

Враховуючи звернення депутата Ніжинської міської ради Білоусенка М. В. щодо якості робіт з ремонту асфальтного покриття на території міста, міська рада вирішила створити тимчасову контрольну комісію Ніжинської міської ради з питань перевірки дотримання державних будівельних норм і стандартів під час проведення ремонту асфальтного покриття в місті Ніжині та прийняла рішення: «Про створення тимчасової контрольної комісії Ніжинської міської ради з питань перевірки дотримання державних будівельних норм і стандартів під час проведення ремонту асфальтного покриття в місті Ніжині». До персонального складу тимчасової контрольної комісії увійшли депутати міської ради: Онокало Ірина Анатоліївна - голова комісії, Безпалий Олександр Вікторович, Білоусенко Максим Валерійович, Деркач Андрій Петрович, Дудченко Геннадій Миколайович, Мазун Анатолій Григорович, Сипливець Володимир Григорович, Ющенко Олександр Григорович.

Актуальним питанням було рішення: «Про створення комунального підприємства Ніжинської міської ради та виконавчого комітету Ніжинської міської ради «Муніципальна служба правопорпядку-ВАРТА» та затвердження Статуту комунального підприємства Ніжинської міської ради «Муніципальна служба правопорядку-ВАРТА»». Муніципальна служба правопорядку буде уповноваженим представником Ніжинської міської ради в сфері дотримання та виконання вимог законодавства про благоустрій населених пунктів, про відходи, захисту прав споживачів, громадського порядку та охоронної діяльності.

У різному розглянули та підтримали листи - звернення від Ніжинської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Ради національної безпеки та оборони України щодо захисту інституцій сім'ї в Україні та до Міністра освіти і науки Л.М. Гриневич щодо не допущення поширення в українських школах підручників, що суперечать конституційно визначеному поняття сім'ї і засадам суспільної моралі. Заслухали відповіді Народного депутата України Олександра Кодоли на звернення щодо посилення кримінальної відповідальності за терористичні злочини, вчинені на території України та щодо створення ісорико-архітектурного заповідника в м. Ніжині.

Сесія завершила роботу розглянувши всі питання порядку денного, деякі питання залишили на доопрацювання.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

13.08.2018