Привітання з Днем Соборності

Шановні ніжинці!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня Соборності України!

100 років тому відбулась вікопомна подія про яку мріяли покоління українських патріотів. 22 січня 1919 року на площі перед Київською Софією дві суверенні українські держави – Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об'єдналися в самостійну соборну державу.

Відзначення Дня Соборності символізує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за вільну Україну, демонструючи перед усім світом неподільність української землі і непохитність української нації.

Проголошення Акту Злуки увійшло в історію українського народу як свято національної єдності і саме від згуртованості кожного з нас залежать подальший шлях України до демократичних перетворень, формування національної свідомості та патріотизму. Лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, забезпечення добробуту нинішніх і наступних поколінь українців.

Сьогодні, коли Україна переживає непрості часи, поняття «соборність» та «неділимість» набули нового значення, загострилось їх розуміння. Ланцюг єдності, який відбудеться 22 січня у Ніжині – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу – в єдності людей.

У цей знаменний день щиро зичимо Вам міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

З повагою, міський голова Анатолій Лінник,

секретар міської ради Валерій Салогуб.

21.01.2019