День Соборності відзначили у Ніжині

Сьогодні в Україні відзначається День Соборності та 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Проголошення Акту воз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Ця особлива подія нагадує нам, що Україна – соборна, єдина та неподільна, а ми, українці, єдині у своїх переконаннях та прагненнях збереження цілісності, незалежності та суверенності нашої Держави.

З нагоди свята перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, депутати міської ради, керівники структурних підрозділів виконавчих органів, керівники комунальних підприємств міста та ніжинці поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх Героїв, які віддали своє життя за майбутнє нашої країни.

Учасники заходу урочистою ходою вирушили вздовж «Живого ланцюга» єднання, утвореного молоддю міста, від площі імені Івана Франка до пам’ятника ім. Т.Шевченка. Ці дві історичні постаті символізують єднання українського народу.

Під час проведення заходу акцентувалась увага на тому, що український народ завжди прагнув і прагне жити в незалежній державі з Півночі до Півдня, від Заходу до Сходу.

Ми впевнені, що вікова мудрість та наполегливість нашого народу об'єднає українців та відновить цілісність нашої Батьківщини.

На урочистостях звучали патріотичні пісні та вірші у виконанні творчих колективів та вокалістів міста.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комінікацій з громадськістю

22.01.2019