Особливості криміногенної ситуації минулого тижня

Відбулася щотижнева оперативна нарада при міському голові.

Традиційно на нараді було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Іванівну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботизі зверненнями громадян про стан виконання доручень міського голови, обговорено план роботи на поточний тиждень.

До відділу поліції за минулий тиждень надійшло 292 заяви, з яких 28 занесено до ЄДР. Складено 106 адміністративних протоколів (у 2016 році – таких протоколів було 28). З них виписано 57 – попереджень, 31 – штрафів (на загальну суму 5287 грн). По лінії ДАІ: 7 випадків – перевищень руху, 1 – ДТП без постраждалих осіб; 3 – випадки без права керування транспортом; 5 – випадків – керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння.

«14 серпня було задукоментовано 6 випадків зберігання макової соломки, придбаної на центральному ринку та на ринку біля залізничного вокзалу. 15-го серпня близько 21.00 – до міського відділу поліції надійшло повідомлення про жінку, яка довгий час не з’являлася на людях та з квартири якої доноситься неприємний запах. Коли до квартири потрапила оперативна група, - було знайдено тіло 77-річної жінки, смерть якої наступила тиждень назад від розтрощення кісток черепа. Підозрюваний, – колишній спімешканець жінки. 18-го серпня о 21.30 - на шляху «Київ – Глухів – Бачівськ» біля села Вертіївка, Ніжинського району сталася дорожньо — транспортна пригода в якій водій авто марки «Хонда» врізавзя в гужовий віз. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди керманич та два пасажири гужової повозки, один з яких дівчинка п’яти років, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості та каретою швидкої допомоги доставлені та госпіталізовані до реанімаційного відділення Ніжинської центральної лікарні. На час слідства, - дорога була перекрита, що стало причиною кілометрових заторів та руху багатотоннажного транспорту через Ніжин», - зазначила Інна Музиченко.

Міський голова Анатолій Лінник так прокоментував останню подію: «Вирішуючи одну проблему, - ми створюємо інші. Через те, що відділ поліції не спрогнозував можливі наслідки своїх рішень, - тієї ночі вулицями міста пройшло близько ста великогабаритних авто. Це був потік машин, який мало того, що викликав обурення мешканців, - він створив серйозну загрозу мостовому господарству і дорожньому покриттю».

Перший заступник міського голови Григорій Олійник виступив із зауваженнями по наступним питанням:

- стихійна торгівля на вулицях міста;

- відкриття несанкціонованих заправних станцій;

- створення аварійних ситуацій водіями, які залишають свої авто на автобусних зупинках.

Щодо планів заходів секретар міської ради Валерій Салогуб актуалізував увагу на завершальному етапі підготовки до чергового пленарного засідання міської ради. У зв’язку із скороченим тижнем, 23-го серпня, - для депутатів вже має бути сформований повний пакет документів.

На поточному тижні постійні комісії міської ради працюватимуть за наступним графіком:

22 серпня, 10.00 – засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації;

22 серпня 11.00 - засідання постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету

23 серпня 14.00 – засідання постійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища

Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко нагадав про заплановані заходи до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України:

23 серпня, 10.00 - Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України

Акція «Я громадянин України» з урочистим врученням паспортів громадянам України. Загальноміська акція «Спільне виконання гімну України» за участю громадськості

24 серпня, 10.00 - Молебень за Україну (пам’ятний знак «Героям Небесної Сотні»). Святкова хода від пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні» до пам’ятного знаку загиблим за незалежність.

16.00 – святковий концерт до Дня Незалежності України (центральна площа міста).

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

21.08.2017