Обрано склад правління Громадської ради

4 липня відбулося засіданння Громадської ради при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради в оновленому складі (25 чоловік), який затверджений виконавчим комітетом від 27 червня (детально можна ознайомитись на офіційному сайті Ніжинської міської ради за посиланнням http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1423/rshennya-priynyat-27-chervnya-2018-roku-.html).

Під час засіданні дорадчо-консультативного органу затвердили склад правління Громадської ради. Головою втретє обрано Володимира Дорохіна, директора Ніжинського коледжу культури та мистецтв ім. М. Заньковецької, першим заступником –громадського діяча Людмилу Величко. Також члени Громадської ради визначилися з участю у комісіях, обрали голів, які є заступниками голови ГР.

Функції Громадської ради:

Громадська рада при виконавчому комітеті є тимчасовим консультативно-дорадчим органом, утвореним для сприяння участі громадськості у вирішенні питань місцевого значення у межах Конституції та законів України при прийнятті рішень, що належать до відання місцевого самоврядування, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики. Серед функцій ГР – моніторинг, перевірка, аналіз, організація громадських слухань плюс «круглі столи». Словом, вироблення правил гри. Тобто, якщо громадськість вважає, що те чи інше рішення суперечить її інтересам, Громадська рада покликана на це реагувати.

Нагадаємо, що Громадську раду, як дорадчий орган виконавчого комітету, було створено 18 серпня 2011року. Саме тоді відбулись перші установчі збори по її створенню. Склад ради оновлюється кожні два роки.

Якщо у представників громади Ніжина виникли питання, то звертайтеся за телефоном 068-237- 70-00 (Людмила Миколаївна Величко – перший заступник голови Громадської ради).

Тетяна Марченко, голова секретаріату ГР,

фото відділу інформаціцйно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

04.07.2018