Відбулось чергове засідання бюджетної комісії

5 липня у малій залі виконавчого комітету відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету. У засіданні взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Сергій Дзюба, члени комісії, депутати міської ради Наталія Радченко Н.І., Андрій Деркач, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету.

На порядку денному було розглянуто два проекти рішення. «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Ніжина» та «Про внесення змін в Паспорт міської програми реалізації повноважень міської ради у галузі земельних відносин на 2018 рік (Додаток 16) до рішення Ніжинської міської ради № 5-34/2017 від 21 грудня 2017 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік», які будуть розглядатися на позачерговій сесії міської ради 9 липня.

Заступник начальника фінансового управління - начальник бюджетного відділу Маргарита Фурса доповіла по уточненню бюджету за рахунок субвенцій, які надійшли та пропозиції по внесенню змін до бюджету міста в межах бюджетних асигнувань.

У різному розглядалося виділення коштів на ремонт даху пологового будинку та виділення 190 тис. грн. на косовицю. Член комісії Юрій Хоменко наголосив, що потрібно підтримати і виділити кошти на косовицю, оскільки це впливає на привабливість міста, а також запропонував виділити ще кошти на (310 тис. грн.) благоустрій Дана пропозиція викликала велику дискусію серед членів комісії, оскільки грошей в міському бюджеті обмаль.Члени комісії вирішили виділити 190 тис. грн. на косовицю та 310 тис. грн. – на благоустрій.

Наприкінці розглянули та підтримали лист директора музею Геннадія Дудченка про історичну довідку щодо пам’ятного знаку в парку Миколи Гоголя, який був встановлений у 1977 році на місці братської могили-поховання. У листі зазначалося, що чинний пам’ятник підпадає під законодавство про декомунізацію, тому Геннадій Миколайович вважає за необхідність клопотати про виключення його з реєстру пам’яток історії, проведення демонтажу та організації перепоховання тіл загиблих на території одного із сучасних ніжинських кладовищ. Рекомендували даний лист на розгляд всіх депутатських комісій.

Директор КП «СЕЗ» Микола Борисенко звернувся із пропозицією виділити додатково 500 тис. грн. для роботи аварійної служби підприємства. Дана служба за півроку здійснила 1586 виїздів до помешкань жителів та більше двохсот – до установ міста. за рахунок економії за півріччя аварійна служба може проіснувати ще протягом місяця. Члени комісії вирішили виділити 80 тис.грн. на серпень.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

05.07.2018