Мобільні додатки для надання туристичних послуг

Ніжинське Управління культури і туризму активно працює у напрямку покращення іміджу міста, створення комфортних умов для туристів. Нещодавно Ніжин з'явився у переліку міст мобільного туристичного додатку «Ніжин туристичний», який можна завантажити у смартфон.

З метою створення інформаційного порталу проекту «Мобільні додатки для надання туристичних послуг» у рамках співпраці з ЄС ПРООН в місті планується встановлення табличок з QR кодами на пам'ятках культурної спадщини.

QR-код - це матричний код (двовимірний штрих-код, розроблений і представлений для легкого розпізнавання сканувальним пристроєм , що дає можливість широкого застосування у сфері туризму. Всього планується встановити 140 таких табличок.

Перші таблички з матричним кодом вже встановлено на історичних пам’ятках у центрі міста по вулиці Гоголя. Це спрацює на підвищення туристичного потенціалу та екскурсійної привабливості Ніжина. Використання QR-кодів дозволить не лише забезпечити належне збереження пам’яток культурної спадщини, але й стане новим поштовхом для подальшого розвитку міста.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

20.04.2017