Країна гідності

8 грудня 2017 року в рамках відзначення Дня самоврядування України та Всесвітнього дня прав людини відбувся захід у формі навчальної гри для молоді про права людини за участю студентів та учнів вищих, професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів міста, т. в. о. начальника відділу у справах сім’ї та молоді, начальника служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради, директора Ніжинської центральної міської бібліотеки, викладача психології Ніжинського медичного коледжу, представників ГО «Кузня талантів» та соціально активної молоді міста. Анжела Володимирівна Тимченко, координатор Ліги старшокласників, практичний психолог НБДЮ та координатор гри допомогла учасникам абстрагуватися від реальності та взяти на себе ролі справжніх парламентарів.

Що таке "Країна гідності"

"Країна Гідності" – це карткова гра, у якій гравців як членів парламенту вигаданої однойменної країни просять прийняти рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою (джерело - http://www.p4ec.org.ua/ua/news_article/1262 ).

Під час гри між «комісіями» виникали справжні баталії при визначенні найпріоритетніших напрямків розвитку «Країни гідності». При цьому учасники мали враховувати не реалії України, а зазначену інформацію щодо країни, в якій ми на час гри перебували (взаємозв’язок із сучасною ситуацією України все ж прослідковувався). Присутні мали можливість оцінити складність прийняття рішень, відповідальність за них, при цьому враховуючи, що є необхідність увійти в рамки бюджету. При аргументації важливості вибраного напрямку розвитку, учасникам потрібно було забути про власні потреби, емоції, почуття, кожен з них намагався конструктивно довести позицію своєї групи.

Цей досвід показав наочно, як іноді складно домовитися та прийняти іншу позицію, яка звичайно може бути найкращою, взяти на себе відповідальність у прийнятті таких важливих рішень, вибору. Але гра надала прекрасну можливість поспілкуватися представникам різних сфер та дослухатися до позицій один одного, до проблем, які хвилюють учасників. Сподіваємося, що наступний тур гри збере більше зацікавлених учасників, саме тому відділ у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради приймає пропозиції щодо зручної дати та часу проведення даної гри ще раз.

Відділ у справах сім’ї та молоді

11.12.2017