Підсумки 32 пленарного засідання

8 грудня завершилось 32 пленарне засідання міської ради. Порядок денний включав 3 проекти рішень і Різне. Загалом було розглянуто 36 проектів рішень: 34 проекти депутати прийняли, 1 відхилили і 1 відправили на доопрацювання.

Першим розглянули і прийняли проект рішення «Про збільшення статутного капіталу та затвердження нової редакції Статуту комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства», який приведе статут комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» у відповідність до вимог діючого законодавства України. Проект рішення «Про звернення Ніжинської міської ради до Президента України, Голови Верховної ради України, щодо підтримки законопроекту № 3112-1 «Про Виборчий кодекс України» було обговорено депутатами і відправлено на доопрацювання. Останнім з порядку денного депутати розглянули і ухвалили проект рішення «Про закріплення на праві оперативного управління майна».

Потому перейшли до розгляду депутатських звернень і заяв. Одним з перших розглянули звернення першого заступника міського голови Григорія Олійника щодо надання міському голові права підпису Меморандуму про співпрацю між Ніжинською міською радою та проектом Європейського Союзу. Підписання Меморандуму дасть можливість кваліфіковано і ефективно розробити «Стратегію розвитку малого і середнього підприємництва у місті Ніжині». Куратори проекту FORBIZ, за умови підписання меморандуму, посприяють у написанні Стратегії, надавши команду досвідчених експертів з юридичних питань та аналітиків, які спеціалізуються у конкретних секторах бізнесу. Ці фахівці не лише нададуть допомогу у розробці і написанні Стратегії, а й проведуть навчання з метою створення кращого законодавчого регулювання, орієнтованого на бізнес, виконають технічну експертизу існуючого законодавства у сфері будівництва, енергетики, транспорту та інфраструктури, контролю та нагляду, міжнародної торгівлі та інформаційних технологій.

Викликало жваві обговорення звернення депутата міської ради Наталії Шевченко з приводу розгляду можливості пільгового проїзду студентів у міському автотранспорті. Заступник міського голови Григорій Олійник зазначив, що на міський бюджет наразі йде значне навантаження, адже відшкодування, що здійснювались раніше за рахунок державного бюджету перекладено на місцеві бюджети. Саме тому, враховуючи кількість студентів у місті, складно відповісти, наскільки міський бюджет спроможний відшкодовувати цю категорію пільгових перевезень.

Протокольне доручення щодо вивчення даного питання було надане бюджетній комісії.

Обговорили звернення депутата Андрія Деркача щодо можливості облаштування зупинки «На вимогу» по вулиці Набережній, неподалік від повороту на Воздвиженську. За словами містян, таке розташування було б дуже зручним для наших мешканців.

Міський голова наголосив, що зміна розташування зупинок маршрутного транспорту на площі Франка передбачена. Що стосується додаткової зупинки між «Університетом» та «Площею Франка», то можливість її облаштування буде розглянуто на профільній комісії.

Також секретар міської ради Валерій Салогуб ознайомив присутніх зі зверненнями. Звернення Фонду соціального захисту інвалідів Чернігівського обласного відділення щодо необхідності самостійної реєстрації роботодавцями у відповідних відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням. Акцентував увагу, що новостворені роботодавці, у яких кількість працюючих інвалідів, для яких місце роботи є основне, збільшилась до восьми і більше осіб, мають зареєструватись до 1 лютого 2018 року.

Валерій Володимирович зачитав звернення народного депутата України Юрія Дерев’янка щодо необхідності прийняття законів «Про антикорупційні суди» та про імпічмент.

Секретар міської ради

Валерій Салогуб

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

11.12.2017