105 років з дня заснування ЗОШ №4

8 листопада Ніжинська загальноосвітня школа №4 святкувала 105 років з дня заснування.

Привітати вчителів та учнів школи завітали поважні гості: міський голова Лінник Анатолій Валерійович, перший заступник міського голови Олійник Григорій Миколайович, народний депутат України Кодола Олександр Михайлович та помічник народного депутата Стратілат Тамара Михайлівна, заступник начальника Управління освіти Пономаренко Надія Олексіївна та голова профспілки освітян Ніжина Сорокін Володимир Костянтинович.

У вітальному слові міський голова Лінник Анатолій Валерійович звернув увагу присутніх, що Ніжинська школа №4 є однією із найстаріших шкіл міста, школа, яка має міцні традиції, школа, яка «по-справжньому, навіть, пахне школою, коли сюди потрапляєш», яка виховала плеяду відомих випускників, мала і має ряд педагогів, які створюють особливу атмосферу навчання і виховання. Він висловив щиру подяку педагогічному колективу за справу, яку робить кожен учитель і зауважив, що органи влади всіляко підтримують і надалі будуть підтримувати навчальний заклад, який, згодом отримає нове життя у формі навчально-виховного комплексу. Від міської влади заклад отримав оргтехніку, яка так необхідна у повсякденній діяльності.

Народний депутат України Кодола Олександр Михайлович, зауважив, що йому дуже приємно бути на справжньому родинному святі. В першу чергу він привітав весь педагогічний колектив, тих хто раніше тут працювали, тих хто зараз працює, наших школярів та батьків. 105 років це дуже значна дата та все ж він хотів би, аби всі присутні зібрались у цьому залі на ювілейну дату 200 років.

Окрім вітальних слів, народний депутат подарував школі сертифікат на 50 тисяч гривень для отримання музичного обладнання та комплекту меблів, а також комплект спортивного інвентаря.

Пономаренко Надія Олексіївна щиро привітала присутніх зі святом. Наголосила, що керівництво школою це відповідальна справа, а особливо, коли закладу 105 років. Зазначила, що в теперішній час важко працювати, коли всі чекають змін, оновлення, проте керівництво Управління освіти завжди ставиться із розумінням, як у теперішній час, так і надалі, і буде підтримувати ініціативи і творчі педагогічні колективи, а особливо ті, які виробляють власну стратегію розвитку. Побажала усім злагодженості у роботі, миру й процвітання.

Неймовірно чуттєвим і насиченим словами вдячності й доброти був лист Мисник Ольги Миколаївни, яка працювала на посаді директора четвертої школи у 90-х роках. Подарунком стали виступи вихованців школи №10.

Свято, яке подарували учителі та вихованці школи, мало досить цікаву форму проведення – це були сторінки «Великого сімейного альбому школи №4». Кожна сторінка, «Історія», «Випускники», «Учителі», «Любов» та інші поступово розкривали серце і душу школи. Учні виконували різні номери: акробатичні трюки, співали пісень, танцювали, читали вірші. Свято пройшло в теплій, сімейній атмосфері.

Управління освіти

Ніжинської міської ради

11.12.2017