«Фітнес центр для дітей» Ніжинської дитячої хореографічної школи

З 22 січня 2018 року в приміщенні Ніжинської дитячої хореографічної школи розпочав роботу Центр розвитку дитини «ФІТНЕС ДЛЯ ДІТЕЙ» для учасників підготовчих груп та учнів Ніжинської дитячої хореографічної школи.

Даний проект – переможець Громадського бюджету м. Ніжина у 2017 році.

На сьогоднішній день фітнес для дітей є одним з найпопулярніших напрямків видів вправ, спрямованих на фізичний розвиток дітей, їх оздоровлення і підтримання відмінної фізичної форми. Фітнес для дітей на базі Ніжинської дитячої хореографічної школи долає різні проблеми, пропонуючи малюкам займатися фізичними вправами в колективі, проводячи час весело та з користю.

Фітнес для дітей дошкільного віку в Ніжинській дитячій хореографічній школі - це:

· Поліпшення координації, силове навантаження, розвиток гнучкості малюка.

· Розвиток особистості в будь-якій сфері діяльності.

· Покращення здоров'я.

· Профілактичні вправи з метою уникнення дитячого сколіозу і плоскостопості.

· Формування рівною постави.

· Навчання почуттю ритму.

· Придбання досвіду колективного виконання роботи.

Цей список можна продовжувати довго, але головне, що дитячий фітнес - це поліпшення як фізичного, так і психологічного розвитку учнів Ніжинської дитячої хореографічної школи. Як відомо, чим краща фізична форма дитини, тим міцніший у неї імунітет, і менша ймовірність отримати простудні захворювання. Таким чином, можна стверджувати, що дитячий фітнес - це один з варіантів зміцнення імунної системи малюка. Також слід врахувати, що фітнес актуальний в тому випадку, коли за медичними показниками дитині заборонені заняття профільними видами спорту.

Центр розвитку дитини «ФІТНЕС ДЛЯ ДІТЕЙ» Ніжинської дитячої хореографічної школи це:

1. Розминка. Тренінг має починатися з розігрівання м'язів, з метою підготовки тіла до подальших фізичних вправ.

2. Основна частина. Півгодинний період виконання вправ, що розвивають фізичні якості дитячого організму. Всі навантаження адаптовані суто для дитячого організму.

3. Кінцевий етап - заминка. Зняття загальної втоми, приведення дихання і серцебиття в норму.

Важливо відзначити, що робота дитячих фітнес-центрів радикально відрізняється в організації програм силових навантажень від дорослих. Оскільки діти, в більшості, - це активні непосиди, які прагнуть весь час перебувати в русі, важливо, щоб вправи для них не були нудними й одноманітними. Для того щоб фізичні вправи виконували головну функцію - зміцнення здоров'я та фізичного розвитку, тренера нашого центру розробили спеціальну програму фітнесу для дітей, побудовану на ігровому сценарії. Сюжет кожної вправи передбачає відсутність шаблонних правил, не дозволяє нудьгувати й передчасно втомлюватися, тому малюки мають можливість на кожному занятті проявляти творчі здібності, імпровізувати й одночасно приводити своє тіло у фізичну норму.

При виборі дитячого фітнес-центру батьків обов'язково має порадувати те, що їх дитина, окрім зміцнення фізичних навичок, зможе гармонійно розвиватися у творчій сфері, проявляючи особистісні якості в колективі.

Щиро вдячні Ніжинській міській раді та всім небайдужим ніжинцям за підтримку нашого проекту!!!

Ніжинська дитяча хореографічна школа

23.01.2018