Засідання комісії з питань земельних відносин

23 січня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації під головуванням Андрія Деркача. Також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, депутат міської ради Юрій Хоменко, керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, жителі міста.

Першим розглянули проект рішення «Про затвердження«Положення про відкритий творчий конкурс на визначення розробника бренду і брендбуку для м. Ніжина»». Проект винесений на розгляд з метою: розробки та затвердження бренду і брендбуку м. Ніжина, який в свою чергу, допоможе яскравіше продемонструвати переваги території м. Ніжина, дозволить вдало конкурувати за інвестиції, фахові, економічні, культурні, туристичні потоки й сприятиме формуванню позитивного іміджу міста. Члени комісії підтримали та рекомендували подати на розгляд постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.

Потім члени комісії перейшли до розгляду проектів рішень, які стосувалися надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміни цільового призначення; поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, надання земельних ділянок юридичним особам; щодо поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам; надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та зміни цільового призначення, внесення зміни в рішення міської ради; щодо затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та зміни цільового призначення, тощо.

Під час розгляду проектів були враховані пропозиції та зауваження відділу: земельних відносин, відділу містобудування та архітектури та відділу юридично-кадрового забезпечення апарату виконавчого комітету. По всіх питаннях порядку денного прийняті відповідні рішення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

23.01.2019