Звернення міського голови щодо проявів вандалізму у місті

Шановні ніжинці! Мені сумно бачити, що в нашому славетному місті почастішали випадки вандалізму.

Сьогодні вандалізм проявляється в багатьох його формах - розмальовуються стіни багатоповерхівок, пошкоджуються зупинки громадського транспорту, руйнуються зони відпочинку в скверах і парках. Апогеєм вандалізму стало викрадення пам’ятника Марку Бернесу.

За останні два роки нам вдалося зробити суттєвий прорив у формуванні стратегічного плану розвитку нашого міста. Ми відновили роботу доведених до банкрутства комунальних підприємств. Закуповуємо для них нову техніку. Такі проблеми, як вивіз побутових відходів і прибирання вулиць міста, від яких ми потерпали у 2014 році, залишилися в минулому. Сьогодні здійснюється модернізація вуличного освітлення, міняються старі ліхтарі на сучасні LED світильники, більш економні і естетично привабливі. В планах до кінця 2017 року охопити вуличним освітленням 80% території міста ізавершити програму «Розумне місто». В результатіякоїпотужність вуличних ліхтарів буде регулюватися в залежності від часу доби. Вже реалізується програма «Безпека руху». І як наслідок, міняються старі зупинки громадського транспорту на нові, більш сучасні. Пішохідні переходи будуть зроблені за передовими європейськими стандартами. Також міняються старі світлофори і знаки дорожнього руху. Вперше за багато років у нашому місті розпочалося оновлення житлового фонду, будуються багатоповерхівки. В належний стан приводяться сквери і парки. Багато придбано обладнання для шкіл та дошкільних закладів, будуються і відновлюються спортивні та дитячі майданчики. Найближчим часом розпочнеться будівництво заводу з переробки м’яса, що дасть Ніжину додаткових 500 робочих місць. В 2016 році Ніжин визнано одним з найдемократичніших міст України та одним із 7 чудесних міст України!

Ми не стоїмо на місці, Ніжин сьогодні впевнено рухається у майбутнє. Далеко не кожне місто в Україні може похвалитися такими успіхами. Я говорю це з однією метою − я хочу, щоб всі ми з оптимізмом дивилися у наше майбутнє і пам`ятали, що в житті кожної людини є речі, які більші за життя і вищі за смерть. Це честь, гідність, любов і відданість Батьківщині. Як би нам не було сьогодні важко, та ми завжди маємо усвідомлювати свою відповідальність перед померлими, живими і ненародженими. Наші прадіди, ще з часів Київської Русі, не жаліли свого життя, щоб зберегти і передати своїм нащадкам цю землю і це місто. Наші пращури, попри історично важкі часи, залишили у спадок 117 пам’яток архітектури, 72 історичні пам’ятки, 12 монументальних пам’яток 6 епох. Близько 300 пам’яток зодчества та цінних будівель, три собори та 16 церков. Дякуючи їм, Ніжин увійшов до «7 чудес» України. Наше місто подарувало світу багато видатних і талановитих людей, які зробили суттєвий внесок у музиці, поезії, спорті, науці… За це прокидається величезна гордість! Наша місія полягає в тому, щоб примножити здобутки наших предків і передати наше місто нащадкам ще кращим і величнішим.

Любіть Ніжин, бережіть Ніжин, дбайте про Ніжин, бо Ніжин наш дім!

З повагою,

міський голова Анатолій Лінник.

05.05.2017