Місто очікує на нову систему відеоспостереження

4 травня відбулась чергова нарада керівників комунальних підприємств.

На початку засідання перший заступник міського голови Григорій Олійник висловив занепокоєння з приводу актів вандалізму, що все частіше трапляються у нашому місті, зауваживши, що повинна бути людина, яка б відповідала за стан благоустрою скверів Ніжина та цілісність комунального майна в них. На допомогу прийде нова система відеоспостереження, яку планується встановити у місті найближчим часом. До її комплектації входить: нова тридцятидвохканальна система відеореєстрації з відеоаналітикою, професійнавулична ір-камера, чотири ір-відоекамери зі спеціалізованим захистом від грози, TVмонітор та восьмиканальна система комунікацій. Це дозволить зробити безпечнішим наше місто, запобігти актам вандалізму, поліпшить контроль за дотриманням порядку у багатолюдних місцях, скверах та площах Ніжина. Наразі, триває процес закупівлі системи, до якої будуть підключені камери відеоспостереження. Вони підпорядковуватимуться громаді міста. Обслуговувати всю систему буде окремий спеціаліст.

Потому перейшли до обговорення питань порядку денного та контролю виконання доручень. Обговоривши з керівниками комунальних підприємств проблемні питання, Григорій Миколайович роздав наступні протокольні доручення, основні з яких:

1. Управлінню ЖКГ та Б слід надати інформацію про наявність комунального майна на території міста .

2. Відділу по роботі з абонентами комунального підприємства «СЄЗ» необхідно найближчим часом надати мешканцям двоповерхових будинків перелік послуг, що входять до тарифної сітки квитанції.

3. КП «СЄЗ» та КП «Керуюча компанія «Північна» потрібно оприлюднити інформацію на сайті Ніжинської міської ради та у засобах масової інформації про скориговані тарифи на послуги.

4. Відділу інспекції з благоустрою міста провести з населенням інформаційно-роз’яснювальну роботу про необхідність дотримання правил благоустрою.

Начальник відділу з надзвичайних ситуацій Геннадій Чернишов прозвітував про проведення інструктажів з працівниками виконавчого комітету та його структурних підрозділів інструктажів про правила дотримання протипожежної безпеки, правила запобігання нещасних випадків біля водойм та на воді, дотримання основних засад техніки безпеки.

Наприкінці засідання Григорій Олійник закцентував увагу на необхідності безперебійної роботи комунальних служб і підприємств у святкові та вихідні дні, наголосив керівникам, що слід забезпечити оперативне реагування підпорядкованих їм установ на аварійні виклики мешканців міста, обговорив та затвердив графік чергування відповідальних осіб у святкові та вихідні дні.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

05.05.2017