Зустріч з Тетяною в Тетянин день

Життя без творчості-одноманітне й буденне. Можливо, тому ми й захоплюємося людьми, які мають талант, та здатні створити щось своє. Тому працівники центральної міської бібліотеки та шанувальники художнього слова відзначили Тетянин день по-бібліотечному – презентацією чергової книги Тетяни Олексіївни Сидоренко «Подвійний хронотоп». Книга видана коштом обласного бюджету Чернігівської області в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки. Це десята, ювілейна книга, яка стала переможцем обласного конкурсу рукописів.

Тетяна Олексіївна Сидоренко - ніжинка. Вона - Лауреат Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова - 2015" у номінації "Вибір видавця" за сучасний бароковий роман "Ігри з Іваном", переможець обласної премії імені Михайла Коцюбинського у номінації «Проза» за книгу «Ігри з Іваном» (2017) та обласного конкурсу рукописів за твір «Подвійний хронотоп» (2017).

«Подвійний хронотоп» - мікроповість, де описуються події, які відбувалися з головними героями у двох епохах - радянській та нинішній, демократичній. Предметом зображення у творі є духовне життя людини, світ її ідей і почуттів. У книзі піднімаються тема духовної кризи, боротьби з наркоманією, суспільні проблеми, наскільки вагома сила молитви в бездуховному суспільстві, як не можна зневажати материнський світ. Часто у книзі згадується наше місто Ніжин. Сама авторка стверджує, що любить це місто і пишається тим, що тут живе. А ще пишається людьми, які в ньому народилися, та зробили Ніжин відомим у світі. Книга, невелика по формату, написана легко і щиро. Мова твору оригінальна, незвичайна, яка приваблює, зацікавлює, примушує думати, вчитуватися.

Тож запрошуємо завітати до бібліотеки та ознайомитися з літературною новинкою.

Оксана Сухоцька, бібліотекар центральної міської бібліотеки

26.01.2018