Заслуховування бюджетних установ

26 листопада у малій залі виконавчого комітету відбулося заслуховування звітів керівників бюджетних установ за підсумками виконання кошторисів та ефективного використання наявних фінансових ресурсів за 9 місяців 2018 рік за участі міського голови Анатолія Лінника, секретаря міської ради Валерія Салогуба, першого заступника міського голови Григорія Олійника, заступників міського голови Ігора Алєксєєнка та Сергія Дзюби, радника міського голови Сергія Осадчого та фінансового управління.

Звіти стосувалися фінансової діяльності управління освіти, управління культури і туризму, управління праці та соціального захисту населення, територіального та реабілітаційного центрів, центру соціальних служб сім’ї дітей та молоді, ЦМЛ ім. М. Галицького, Ніжинського пологового будинку, пунктів сімейної медицини, відділу з питань фізичної культури та спорту та КП «Спорт для всіх».

Начальник управління освіти Станіслав Крапив’яський у своєму звіті зазначав, шо міською владою, депутатами різних рівнів, Управлінням освіти, педагогічними колективами освітніх закладів разом з батьківською громадськістю вжито заходів щодо зміцнення матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів міста, вдосконалення навчально-виховного процесу, впровадження інформаційно-комунікаційних технологій. З метою оновлення застарілого обладнання харчоблоків та зміцнення матеріально-технічної бази з бюджетного фінансування проведено придбання меблів, господарчих товарів, комп’ютерної техніки на суму 3109,7 тис. грн.; кошти спецрахунку – 193,9 тис. грн, спонсорська допомога – 331,5 тис. грн., кошти депутатів – 86,8 тис. грн, з них кошти депутата Верховної ради О.М. Кодоли – 936,3 тис. грн. ( виділено 1729,8 тис.грн.). Для забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова Українська школа» з державного бюджету отримано 2077983,0 грн., на засадах співфінансування із міського бюджету виділено 623396,0 грн.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч прозвітувала щодо фінансової діяльності установи. А саме касові видатки управління за 9 місяців 2018 року склали 264 631 442,49 гривень, з них на виплати населенню спрямовано 256 634 318,81 грн, з яких: 159 340 949,20 грн – на надання субсидій на житлово-комунальні послуги, тверде палива та скраплений газ; 20 638 986,78 грн – на надання пільг на житлово-комунальні послуги, послуги зв’язку, проїзд, тверде паливо, поховання, ліки та зубопротезування, компенсації ЖКП; 76 654 382,83 грн – на надання державних соціальних допомог, компенсацій, інших соціальних гарантій ветеранам війни, особам з інвалідністю, постраждалим від Чорнобильської катастрофи та іншим окремим категоріям громадян.

З іншими звітами бюджетних установ можливо ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1353/zvti-pro-robotu-vikonavchih-organv-njinsko-msko-radi.html

Результати заслуховування даних звітів дають змогу провести розрахунки можливих змін в доходній та видатковій частинах місцевих бюджетах у поточному році та при плануванні бюджету на наступний рік.

Після заслуховувань міським головою Анатолієм Лінником надано доручення керівникам бюджетних установ з конкретним терміном їх виконання.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

26.11.2018