Заслуховування бюджетних установ

17 серпня у малій залі виконавчого комітету відбулося заслуховування звітів керівників бюджетних установ за підсумками виконання кошторисів та ефективного використання наявних фінансових ресурсів на 2018 рік за участі міського голови Анатолія Лінника, першого заступника міського голови Григорія Олійника, заступників міського голови Ігора Алєксєєнка та Сергія Дзюби, радника міського голови Сергія Осадчого та фінансового управління.

Звіти стосувалися фінансової діяльності управління освіти, управління культури і туризму, управління праці та соціального захисту населення, територіального та реабілітаційного центрів, центру соціальних служб сім’ї дітей та молоді, ЦМЛ ім. М. Галицького, Ніжинського пологового будинку, пунктів сімейної медицини, відділу з питань фізичної культури та спорту та КП «Спорт для всіх», УЖКГта Б.

Начальник управління освіти Станіслав Крапив’яський у своєму звіті зазначав, що проблеми із забезпеченням педагогічними кадрами закладів освіти в місті немає, за виключенням дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Складність заповнення вакансій полягає у вузькій спеціальності (фізичне виховання і спорт), кількість підготовлених фахівців з якої невелика. А також звернув увагу на те, що з метою підготовки закладів освіти до нового навчального року Управлінням освіти, згідно заявок керівників закладів освіти, за кошти міського бюджету проведено закупівлю фарби, госптоварів, канцприладдя, миючих і деззасобів. За перше півріччя 2018 року із загального та бюджету розвитку на придбання обладнання та інших товарів використано 1961,04 тис. грн.; з них ЗЗСО – 1103,94 тис. грн., ЗДО – 695,19 тис. грн., ЗПО – 161,91 тис. грн.

Крім того, із міського бюджету профінансовані заходи програм на загальну суму 3432,11 тис.грн.

У своєму звіті начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак доповіла, що до їх складу входять 5 підпорядкованих структурних підрозділів: Ніжинський міський Будинок культури, Ніжинська міська централізована бібліотечна система, Ніжинський краєзнавчий музей імені Івана Спаського, Ніжинська дитяча хореографічна школа, Ніжинська дитяча музична школа, в яких працює 169 основних працівників та 13 сумісників. Бюджет управління наІ півріччя 2018 року склав12099084,00грн., до якого входить заробітна плата працівників та енергоносії.

З іншими звітами бюджетних установ можливо ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1353/zvti-pro-robotu-vikonavchih-organv-njinsko-msko-radi.html

Результати заслуховування даних звітів дають змогу провести розрахунки можливих змін в доходній та видатковій частинах місцевих бюджетах у поточному році та при плануванні бюджету на наступний рік.

Після заслуховувань міським головою Анатолієм Лінником надано доручення керівникам комунальних підприємств з конкретним терміном їх виконання.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

17.08.2018