Пологовий будинок забезпечений вакцинами

До Календаря профілактичних щеплень в Україні включено чотири розділи: щеплення за віком, щеплення за станом здоров'я, щеплення, які проводяться на ендемічних та ензоотичних територіях та за епідемічними показами, рекомендовані щеплення.

Щепленню підлягають усі новонароджені, що не мають до цього протипоказань. Щеплення проводиться вакциною для профілактики туберкульозу (далі - БЦЖ). Для вакцинації недоношених дітей з масою тіла >=2000 г необхідно застосовувати вакцину для профілактики туберкульозу із зменшеним вмістом антигену (далі - БЦЖ-М).

Діти, які не були щеплені в пологовому будинку з будь-яких причин, підлягають обов'язковій вакцинації в дитячих поліклініках. Для щеплення дітей, не щеплених у пологовому будинку через наявність медичних протипоказів, необхідно застосовувати вакцину БЦЖ-М або половинну дозу вакцини БЦЖ. Якщо дитина не щеплена в пологовому будинку не через медичні протипокази, щеплення проводиться вакциною БЦЖ. Дітям, яким не виповнилося 2 місяці, щеплення проти туберкульозу проводиться без попередньої постановки проби Манту. Після виповнення дитині двомісячного віку перед виконанням щеплення БЦЖ слід провести пробу Манту. Щеплення здійснюється при негативному результаті проби.

За І півріччя 2018 року в Ніжинському пологовому будинку народилося 387 дітей, з них 23 недоношені дитини, які не підлягають вакцинації БЦЖ. Зроблено 336 щеплень БЗЖ. Дані вакцини отриманні 02.10.2017 року в кількості 4 500 доз (20дозні), виробник Канада, Болгарія. На даний час залишилося 2 760 двадцятидозних вакцин (термін придатності до 31.03.2020 року).

364 новонародженим дітям була проведена вакцинація для профілактики гепатиту В, які не мали медичних протипоказань до щеплень. Дані вакцини були отримані 18.08.2018 року, у кількості 1000 доз (однодозна вакцина), виробник Корея (термін придатності до 13.10.2019 року) .

На сьогодні ще є в наявності 353 вакцини.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

17.08.2018

Попредня новина:

Свято меду