Засідання виконавчого комітету

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету, на якому було прийнято три проекти рішення:

Про відзначення Почесною грамотою та Подяками виконавчого комітету Ніжинської міської ради;

Про відзначення з нагоди Дня Незалежності України;

Про погодження цільової субвенції з місцевого бюджету державному на виконання міської комплексної програми профілактики правопорушень на період 2016-2018 років «Правопорядок».

Рішенням виконавчого комітету було погоджено цільову субвенцію з місцевого бюджету державному бюджету для Ніжинського відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області на придбання паливно-мастильних матеріалів для службового автотранспорту в сумі 25,0 тис. грн., придбання двох планшетів в сумі 8,0 тис. грн. та на заміну мідних ліній безпосереднього зв’язку на волокнооптичні в сумі 30,0 тис. грн.

Як пояснила представник Ніжинського відділу поліції Інна Іванівна Музиченко, потреба у двох планшетах виникла у зв’язку з появою двох нових патрульних машин: «Розгляд матеріалів тепер буде вестися в електронній формі і планшет потрібний як для занесення інформації в єдину систему так і для користування наявними загальноукраїнськими базами даних. Працівник поліції тепер не зв’язуватиметься по телефону із черговим, щоб той, до прикладу, дізнався чи стоїть машина на обліку, або фігурує у якійсь справі, а відразу, самостійно через інтерн міг вирішити всі питання на місці».

Міський голова Анатолій Лінник підняв питання роботи відділу поліції в напрямку профілактики правопорушень та запитав: «Раніше існувала практика піших патрулів по місту, зокрема у центральній його частині та місцях відпочинку. На сьогодні цього немає. Чи не можна відновити минулу практику, адже присутність людини у формі дисциплінує громадян та понижує рівень конфліктності. Тоді коли б жителі міста знали, що патруль поліції може бути поряд в будь-який час, - почували б себе в більшій безпеці». Інна Музиченко погодилася із твердженням міського голови та зауважила, що новий Закон України передбачає лише оперативне реагування на конкретні виклики: «Пропоную жителям міста набирати мобільний номер чергової частини. Усі виклики фіксуються і проводяться звірки: тел. 068-469-52-39», - додала Інна Іванівна.

Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко у «Різному» підняв питання щодо односторонньої подачі інформації ЗМІ про постраждалу сім'ю Хондоги: «Протягом трьох днів йшли сюжети про постраждалу ніжинську сім'ю, де позиціонували чоловіка, який сам на сам залишився з бідою і ні слова не сказали про підтримку влади міста та небайдужих громадян. То ж, довідково, я б хотів зазначити, що:

-рішенням виконавчого комітету потерпілим надано грошову допомогу у розмірі 10 тис грн.;

- 14 тис грн зібрали підприємці які працюють на комунальному ринку;

- через обласну програму замовлено твердопаливний котел;

- із міської цільової програми «Ніжин дітям» виділено – 4 тис на підготовку дітей до школи.

Також зазначу, що діти були безкоштовно оздоровлені у таборі в смт. Вертіївка . Зараз вони у санаторії «Барвінок» в Бояркі. Найближчим часом одна дитина поїде до табору «Артек».

Оголошення про потребу в матеріальній допомозі з номером картки було розміщено на офіційно сайті міської ради в рубриці «Потрібна допомога». Станом на вчорашній день, на рахунку батька вже було близько 30 тис. грн.

Ми докладемо максимум зусиль, щоб до початку навчання чи опалювального сезону, - будинок було відновлено», - підкреслив Ігор Володимирович.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

17.08.2017