Засідання виконавчого комітету

Сьогодні у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. У засіданні взяли участь радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, представник ніжинського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Андрущенко та ЗМІ. На порядку денному був 1 проект рішення та 9 проектів рішення подані для розгляду у робочому порядку. Різне:

1.Про затвердження висновків незалежних оцінок про вартість об’єктів міської комунальної власності.

2. Про затвердження висновків незалежних оцінок про вартість об’єктів міської комунальної власності Ніжинської об’єднаної територіальної громади.

3.Про продовження терміну дії пунктів рішень виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

4.Про продовження терміну дії рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 06.12.2018р. №417 «Про фінансування видатків за надання послуг з харчування евакуйованого населення.

5.Про затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та студентською молоддю міста на І півріччя 2019 року.

6.Про надання матеріальної допомоги.

7.Про розгляд матеріалів опікунської ради.

8.Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

9.Про заходи щодо організації відбору кандидатів для вступу до військових коледжів сержантського складу МО України у 2019 році.

Різне:

1.Про розгляд листа національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг щодо проведення та надання експертних оцінок правильності ТОВ «НіжинТеплоМережі» на послуги централізованого водопостачання та постачання гарячої води населенню.

2.Про виконання доручення виконавчого комітету міської ради щодо можливості забезпечення дітей (ООС), батьки яких є учасниками антитерористичної операції, обідами за кошти міського бюджету.

3.Про виконання доручення виконавчого комітету Ніжинської міської ради щодо добровільного демонтажу тимчасових споруд малих архітектурних форм, які встановлені з порушенням вимог чинного законодавства України, і які розміщені біля будинку по вул.Шевченка, 9, їх власниками.

4.Про погодження листа і направлення його адресатам щодо внесення змін до «Правил роздрібного ринку електричної енергії».

5.Про погодження листа і направлення його Прем’єр - міністру України Гройсману В.Б. щодо внесення змін у розподіл додаткової субвенції на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я.

Проект рішення «Про надання дозволу на переобладнання, перепланування у будівлях, оформлення технічної документації» був зняти з розгляду та відправлено на доопрацювання за клопотанням відділу містобудування та архітектури у зв’язку з деякими уточненнями.

В «різному» розглянули лист національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), яка опрацювала лист виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігвської області, щодо можливості надання експертної оцінки правильності розрахунків тарифів на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та постачання гарячої води населенню ТОВ «НіжинТеплоМережі».

Відповідно до законів України «Про теплопостачання», «Про житлово-комунальні послуги», «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» та «Закону про НКРЕКП» до повноважень НКРЕКП належить, зокрема, встановлення тарифів на теплову енергію, тарифів на комунальні послуги (централізоване опалення, постачання гарячої води) суб’єктам природних монополій та суб’єктам господарювання на суміжних ринках у сфері теплопостачання, ліцензування діяльності яких здійснюється НКРЕКП.

НКРЕКП не має повноважень щодо проведення і надання експертних оцінок правильності розрахунків, наданих ТОВ «НіжинТеплоМережі» до виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області, оскільки повноваження щодо регулювання діяльності суб’єктів господарювання, які не підпадають під критерії ліцензування НКРЕКП зазначених підприємств, перейшли до місцевих органів влади.

Ще одним з питань було виконання доручення виконавчого комітету міської ради щодо можливості забезпечення дітей (ООС), батьки яких є учасниками антитерористичної операції, обідами за кошти міського бюджету. Управління освіти поінформувало що станом на 15.01.2019 року за кошти міського бюджету сніданками забезпечені 278 учнів 1-11 класів, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (ООС). З них 123 особи це учні 1-4 класів, 155 осіб 5-11 класів. Для забезпечення другими гарячими сніданками 123 учнів, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (ООС), у 2019 році необхідно додатково 342 924,00грн.(123 дитини х 17,0грн. = 2 091,00грн. в день х 164 навчальні дні = 342 924,00грн. рік). Обговоривши повторно дане питання було надано відповідне доручення фінансовому управління винести на розгляд депутатських комісії щодо пропозиції реалізації даного його (виділення коштів з бюждету).

Всі подані проекти рішень на засідання виконавчого комітету були детально обговорені та прийняті.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

31.01.2019