Засідання постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету.

На засіданні комісії були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Сергій Дзюба та Сергій Осадчий, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, депутати міської ради, начальники управлінь та структурних підрозділів міської ради, громадськість, ЗМІ.

На комісії були розглянуті пропозиції по внесенню змін до бюджету міста на 23 сесію міської ради, зміни до деяких міських цільових програм та ін.

Начальник відділу транспорту та зв’язку Управління житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради Віктор Карпенко виступив з аналізом регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення граничних тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту в м. Ніжині». «Проект рішення був оприлюднений на офіційному сайті міської ради 05 січня 2017 року, а у міській газеті «Вісті» надрукований 06-го січня. За цей період у нас є два звернення. Перше звернення від голови громадської організації Лариси Алексєєнко з проханням не підвищувати тарифи для людей пенсійного віку і друге звернення було у форматі телефонного дзвінка щодо безкоштовного перевезення інвалідів І групи», - зазначив Віктор Миколайович. Перший заступник міського голови Григорій Олійник також додав: «З метою більшого залучення громадськості, 26 квітня 0 16.00 – відбудуться публічні обговорення цього питання».

На засіданні комісії відбулася презентація системи електронного голосування «Розумна Рада». Презентацію проводив директор товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «ТІМ» Дмитро Барнаш. Запропонована система представляє собою шість окремих програмних блоків та технологічних робочих місць головуючого, секретаріату, депутатів. Програмні блоки включають:

- основний модуль «Підготовка сесії+Голосування»;

- модуль «Запис на виступ»;

- модуль «Кабінет депутата»;

- модуль «Презентація»;

- модуль «Керування мікрофонами для виступів депутатів»;

- модуль «Аудіо стенограма»

Модулі можуть бути використані всі разом або набором, в залежності від технічних вимог замовника.

Система електронного голосування «Розумна Рада» виконує наступні функції:

- оперативну реєстрацію й ідентифікацію депутатів;

- проведення поіменного голосування;

- проведення відкритого голосування;

- проведення «таємного» (закритого) голосування;

- запис на виступ та автоматизоване встановлення черговості виступів депутатів;

- відображення на екрані комп’ютера головуючого питання порядку денного, інформації для голосування,результатів голосування і реєстрації депутатів, інформації про наявність кворуму, таймера виступаючого, кількості осіб, що виступили і записалися для виступу

- тощо.

Серед переваг використання системи електронного голосування «Розумна Рада» Дмитро Баранш назвав:

- економію коштів: усі проекти з додатками та поправками депутати можуть переглядати на планшетах, що значно зменшує витрати ради на друк проектів на папері;

- економію часу: голосування займає не більше 30 секунд;

- прозорість роботи: вся процедура прийняття рішень максимально відкрита для громади.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

20.04.2017